• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

A beltéri ajtó csere szépségei

2017.10.15.

A beltéri ajtó csere szépségei

Egy igazán okos ember, nem csak egyféleképpen tud spórolni. Az egyik lehetséges módja ennek, a beltéri ajtó csere. Hogy miért? Mert végül több pénz marad a zsebünkben, mint amennyit ráköltöttünk! Spórolhatunk az évenkénti felületkezelésén, de emellett kiélhetjük kreativitásunkat, házunk pedig korszerűbben fog kinézni, környezetünknek is példát mutathatunk. Kellhet még ennél is több?

Annak érdekében, hogy a későbbiekben ne merüljön fel semmilyen probléma, először mindenképpen fel kell méretnünk, pontosan mekkora terméket szeretnénk. Ezt szakemberek végzik, és ingyenes Debrecen területén. Ilyenkor megvizsgáljuk a falnyílás magasságát, szélességét, mélységét, a vakolat vastagságával együtt.

Nem árt tudni, hogy sok esetben ajtólap magassága nem feltétlenül következik a tok magasságágából, ugyanis, ha például előbb kerül beszerelésre a laminált padló, vagy csempe az építkezés során, akkor már a méretet is át kell gondolni. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy meg kell határozni a nyílási irányt is, tűnjön bármennyire is egyértelműnek.

Ezt követően indulhat a beltéri ajtó csere. Le kell akasztani a szárnyakat és a már meglévő régi tokot is el kell távoltani. Arra azonban nem árt felkészülni ilyenkor, hogy némi törmelék fog keletkezni, minden óvatos mozdulat ellenére.

A törmelék miatt viszont nem kell aggódnia, ha igényli, cégünk elszállítja őket a megfelelő helyre. A takarítást követően a következő lépés a tokok előkészítése. Ugyanúgy, mint a műanyag ablakok esetében, itt is lyukakat kell fúrni a tokokba, amiknek feladata szintúgy, a rögzítés lesz.

Ha megvan mindez, ekkor lehet a termék tokját a nyílásba helyezni. A behelyezést követően, csavarokkal rögzítik. Miután mindez megvan, a keletkező réseket mindig purhabbal szokás tömíteni, ami nem csak remekül helyén tartja a tokozást, de remek szigetelő funkciót is ellát.

Míg köt a purhap, addig a nyílászáróra felkerül a kilincs és a zár is. Utolsó lépésként pedig felakasztják a szárnyat és pontosan rögzítik a helyére. A beltéri ajtó csere után gyönyörködhetünk a vadonatúj nyílászárónkban.

vissza