• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

A fehér beltéri ajtók újra hódítanak

2013.10.26.

A fehér beltéri ajtók újra hódítanak

Ki ne emlékezne a panellakások kultúrájára oly igen jellemző, standard fehér belső ajtók egyhangúságára? Tapasztalhattuk, hogy ezek a festett fehér belső ajtók milyen gyenge minőséget, és esztétikai értéket képviseltek. Ezek a kellemetlen élmények nagyban befolyásolták a vásárlói szokásokat. Csökkent azok száma, akik fehér festett beltéri ajtót választanak otthonukba.

TOVÁBB A FEHÉR FESTETT BELTÉRI AJTÓKHOZ >>>

Napjaink piaci kínálatáról bátran elmondható, hogy alaposan rácáfolva az előítéletekre, magas minőségű, és rendkívül igényes kivitelű festett fehér ajtók állnak a fogyasztók rendelkezésére.

Mindannyiunk által ismertek azok a régi fehér belső ajtók, amelyek főként bérházi lakásokban terjedtek el. Lakkozottak voltak, színük hamar megkopott, szürkére, sárgára színeződtek. Felületükön gyakran megfolyt a festék, és olykor ecsetszálak is éktelenkedtek rajtuk.

A mai festett fehér beltéri ajtók gyártása során a legmodernebb technológiát alkalmazzák a készítők. Az autóiparban is használt robottechnológiával történő festési eljárás során hat réteg festéket kap a fehér belső ajtó, melynek keményítése - száradás után - UV fénnyel történik. Bárki meggyőződhet róla, hogy az így elkészített festett fehér belső ajtó felülete egyenletes, könnyen tisztítható, tartós kivitelű lesz.

Az sem mindegy, különösen az egészségünkre nézve, hogy milyen minőségű lakkot használnak a fehér festett beltéri ajtók fedésére. Amikor oldalról nézve egyenetlenséget, vagy forgácsokat látunk a felületen, arra következtethetünk, hogy gyenge volt a lakk minősége. Tudnunk kell, hogy a felhasznált lakk tartalmaz e rákkeltő anyagot, vagy sem. A vizes bázisú, oldószermentes lakkok nem veszélyesek az egészségre, a környezetet sem károsítják.

Vannak kedvezőbb árfekvésű festett fehér belső ajtók, melyeknek nem festik az éleit, hanem fólia bevonatot kapnak. Ebben az esetben különösen ügyelni kell az illesztésre, mivel pontatlanság esetén fekete csík éktelenkedik a két rész között. A drágább fehér festett beltéri ajtók esetében ez a probléma nem áll fenn, mivel mind a felület, mind az él azonos minőségű festést kap. Ezért egynek tűnik a két rész, színeltérés nélkül.

 A lakberendezők véleménye szerint a fehér festett belső ajtók kiválóan harmonizálnak otthonaink stílusával, színvilágával. Mivel színük semleges, ezért valamennyi falszín és lakástextília bátran alkalmazható lakásunkban. Fehér festett belső ajtóink emelik környezetük hangulatát. A lakberendezési tárgyak, dekorációs anyagok változatosak, ötletgazdagok lehetnek.

 A fehér festett belső ajtók modern változatai mind stílusukban, mind kivitelükben rendkívül széles választékban állnak a felhasználók rendelkezésére. Megtalálhatja számítását mindenki, függetlenül attól, hogy milyen típusú lakásba szeretne festett fehér beltéri ajtót vásárolni. A régi bérház lakói, a nyaralóban lakók, vagy éppen a legmodernebb társasház tulajdonosai egyaránt sikerrel választhatnak ízlésüknek, anyagi lehetőségeiknek megfelelően festett fehér beltéri ajtót.

Nagyon elterjedt a régi polgári lakások ízlésvilágát felidéző lakberendezői elképzelés. Erre a designra visszafogottság, elegancia, egyszerű színhasználat, klasszikus megjelenés jellemző. Könnyű elképzelni, milyen tökéletesen illeszkednek rézszínű kilinccsel, pántokkal felszerelt festett fehér belső ajtóink ezen enteriőrökhöz, legyenek azok két-, három-, vagy négykazettás változatok. Éppúgy telitalálat a festett fehér belső ajtók választása a modern lakberendezések számára is.

Csak a fantázia szab határt a kivitelezés sokféleségét illetően. A színeknek fával és fémmel történő merész kombinálása kimeríthetetlen megoldásokat eredményez. Vannak festett fehér belső ajtók, melyek a lakásban felhasznált bútorok, padlóburkolók anyagaival vannak kombinálva. Megjelenhetnek a festett fehér ajtók élein virágmintás motívumok is.

vissza