• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Ajtó gyártás

2015.03.15.

Ajtó gyártás

Napjaink globalizált világában a piacok igen erős kiszélesedési folyamaton mennek keresztül: a kínálatnak a lehető leggyorsabban kell alkalmazkodnia a kereslethez, legyen szó bármilyen árucikkről. Egyre különfélébb, egyre speciálisabb kívánalmakkal állnak elő a vásárlók, rákényszerítve a piacot az állandó bővítésre. Nincs ez másképp az ajtó gyártás területén sem.

A lehetőségek már-már végtelen tárháza azonban nemcsak áldásos, hiszen így sokkal több tényezőt kell figyelembe vennie a vásárlónak. Megtalálni kérdéseinkre a választ sokszor igen problémás, célszerű mindenképp szakemberhez fordulni. Fontos tudni, hogy milyen nyílászáró családokkal találkozhatunk a piacon, milyen felületekből választhatunk, hogyan kell kialakítani a falnyílást, milyen funkciókat látnak el a különböző típusok, és - nem utolsó sorban- ­­milyen árakra számíthatunk.

Annak érdekében, hogy vásárlás előtt valamelyest tájékozottak legyünk, célszerű átfutni, elemezni egy rövid összefoglalót az mdf alapanyagú beltéri ajtó gyártás kapcsán. Így sokkal könnyebb megérteni a szakember által elmondott információkat, és a megfelelő kérdéseket is fel tudjuk tenni, ha már vannak előismereteink a nyílászárók készítésének területéről.

Ha beltéri ajtót szerene gyártatni nyugodtan keresse kollegáinkat. Több mint 15 éves tapasztalattal bírunk a beltéri ajtó gyártás területén. Szinte minden termékcsaládot tudjuk egyedi igények szerint mind méretben, mind kialakításban, mind felületben készíteni.

A beltéri ajtó gyártásának folyamata

A beltéri ajtók készítéséhez először is egy jó minőségű alapanyagra van szükség, mely esetünkben az MDF lemez, azaz közepesen sűrű, préselt lemez. Ennek előnye ugyanis, hogy a tömörfához hasonlóan viselkedik, kellően erős, viszont nagyon könnyen és nagyon precízen alakítható. Ezek az mdf lapok 270 x 207 cm-es, ipari méretű táblákként érkeznek a gyárba, ahol azok feldolgozásra kerülnek. Az mdf-ből minden egyes alkatrészt elő lehet állítani az ajtó gyártása során.

beltéri ajtó gyártás darabolás

Ajtó készítés - szabás,darabolás

beltéri ajtó gyártás keret elhelyezése

Ajtó készítés - keret elhelyezése

beltéri ajtó gyártás papírrács

Ajtó készítés - papírrács elhelyezése

Először is darabolni, szabni kell az alkatrészeket. Először elkészülnek az ajtófrontok. Ezen lapok hátoldalára ragasztóréteg kerül. Az MDF lapokon körben egy keret kerül elhelyezésre, melybe papírrács vagy faforgácslap vagy más térkitöltő de ugyanakkor könnyű anyag kerül, hogy kitöltse a két lemez közt található üres teret, merevséget, szilárdságot kölcsönözve ezzel a lapnak. Ezt követően a rácsra vagy faforgácsra ráhelyezik a másik frontot, és összeragasztják. Legelső lépésében elkészült a nyers ragasztott lap.
A félkész lapokat, azaz az összerakott lapokat összetartó ragasztót hőprésben szilárdítják meg. Amint ezzel elkészültek, az ajtó gyártás következő fázisában kialakítják a lapok valós méreteit és mintázatát: a falcokat, az üvegbetétek helyét.

Ahogy arról már szó volt, a különböző igényekhez alkalmazkodva a gyártók rengeteg típusú nyílászáró készítésére vannak berendezkedve, ehhez sokféle eszközzel, technológiával rendelkezhetnek.
Cpl fóliás kivitel esetében a mintázat kialakítása után ún. élzáró gép segítségével zárják a falcokat. A lap felületével azonos színű fóliát használnak az élek zárására. Üvegbetétes kialakítás esetén az előre kialakított helyükre kerül az üveglap, melyet üvegléccel és speciális ragasztóval fixálnak.
Ahogy minden részt, a pántok és a zárak helyét is egy erre a célra szolgáló speciális eszközzel, marógéppel alakítják ki. Ezt követően pedig beépítik a zárakat és pántokat.
A beltéri ajtó készítés fontos része az tokok elkészítése is, mely alapjául szintén MDF-lemez szolgál, gyakran dekor vagy cpl fóliával bevonva, melynek mintázatkészlete egyezik a lapok mintáival. A géleket speciális gél vágó géppel vágják mm pontossággal. A gyártás következő lépése a a tok és a lap vasalatokkal való felszerelése, gumi elhelyezése a tokban. Ezután nincs további teendő, befejeződik az ajtó készítés folyamat, hiszen készen áll maga a lap és a tokszerkezet is.

vissza