• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Beltéri ajtók: az otthonunk meghatározó belsőépítészeti elemei

2015.02.12.

Beltéri ajtók: az otthonunk meghatározó belsőépítészeti elemei

Rohanó világunkban talán nincs is fontosabb annál, mint otthonunk harmonikus légkörének a megteremtése. Az összhang kialakításához elengedhetetlen kellékek a beltéri ajtók. Ahogyan a falszínek, bútorok megválasztásához kérhetjük lakberendezők segítségét; ugyanúgy nyílászáróink esetében is fordulhatunk hozzáértő szakemberekhez.

Mindenekelőtt a legfontosabb az Önök igényeinek a figyelembe vétele. Ez a kiindulási pontja annak az összetett alkotási folyamatnak, melynek fontos állomása a beltéri ajtók stílusának megtervezése, majd kivitelezése. Egy jól megválasztott belső ajtó lakásunk díszévé válhat.

Rengeteg munka, erőfeszítés, gondos tervezés szükséges mind az építkezéshez, mind a lakásfelújításhoz: információgyűjtés a piaci viszonyokról, lehetőségekről, ajánlatokról. Fontos szempont a minőség, esztétikum és nem utolsó sorban az ár.

Mik is lesznek a legfontosabb állomások otthonunk bensőséges légkörének kialakításához?

  • Először is érezzünk motivációt lakásunk harmóniájának megteremtéséhez.
  • Teljes mértékben hasznosítsuk a rendelkezésünkre álló tudást.
  • Végső soron találjuk meg a számunkra legideálisabb beltéri ajtókat, és otthonunk dizájnjához illő kellékeket.

Mi a legfőbb ismérve egy harmonikus atmoszférájú lakásnak? Bármilyen stílust is képviseljen, jól érezzük magunkat benne. Ezzel szemben ahol káosz uralkodik a berendezési tárgyak között, nincs meg a helye a dolgoknak, ott nem szívesen tartózkodunk. Alaposan átgondolt tervezés esetében belső ajtónk úgy illeszkedik a lakás egészébe, mint egy igényesen megválasztott dívány vagy szekrény.

A külsőségek mellett, alapvető fontosságú tulajdonság a beltéri ajtók időtállósága, strapabírósága. Mindig szem előtt kell tartanunk, hogy kik is fogják használni, hova is kerül az adott belső ajtó. Családtagjaink által sűrűn látogatott helyiségekbe, mint például konyha, nappali, érdemes úgy nyílászárót választani, hogy a külső behatásokkal, szennyeződésekkel szembeni védekezőképesség legyen az elsődleges szempont. Kisgyermekes családok számára pedig a felületi sérüléseknek specifikusan ellenálló, egyedi gyártástechnológiával előállított termékeket kínál a piac.

Szüleink, nagyszüleink idejében még nem tulajdonítottak ekkora jelentőséget egy nyílászáró megvásárlásának. Nem is igazán volt lehetőség válogatni. A gyártók nem a minőségre, hanem a mennyiségre törekedtek.

 Manapság ez a helyzet gyökeresen megváltozott. Cégek, gyártók százai versengenek az Önök kegyeiért. Ez a verseny teszi lehetővé azt, hogy a minőségi ajtók ne csak nyílászáróként funkcionáljanak, hanem mint lakberendezési kellékek. Elengedhetetlenné váltak lakásunk összhangjának kialakításban, különösen igyekezzünk körültekintően megválasztani ajtónk színét, felületét. A beltéri ajtók színükkel, megjelenésükkel alkotnak kerek egészet a többi berendezési tárggyal. Ezenfelül kiegészítői, mint például ajtókeret, kilincs, betétek, különböző variánsok, mind hozzájárulnak ehhez a miliőhöz. A tokok lehetnek sarkosak vagy lekerekítettek, attól függően milyen lakásunk dizájnja. Kilincsek esetében se szabjunk határt képzeletünknek, a klasszikus formáktól kezdve az egészen extravagáns stílusig, mindenféle kiegészítő elérhető.

Számos lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy beltéri ajtókat minél egyedibbé varázsoljuk. Izgalmas lehet különböző anyagok, színek variálása, fém- és dekor csíkok, intarziák kombinálása.

Segítségünkre szolgálhat egy úgynevezett látványterv elkészítése. Itt egyben, valósághűen láthatjuk a részleteket. Mindig érdemes az eredeti színmintát felhasználni, és nem katalógus alapján dönteni.

vissza