• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Nagyobb falnyílások beltéri ajtaja: a kétszárnyú beltéri ajtó

2015.05.10.

Nagyobb falnyílások beltéri ajtaja: a kétszárnyú beltéri ajtó

Inkább nagyobb lakásokban, hotelekben, iskolákban, hivatalokban láthatjuk ezeket a bizonyos kétszárnyú beltéri ajtókat. Nem is véletlenül ezeknél a helyeknél, hiszen gyönyörű lehet egy kisebb lakásban egy nagyobb helyiség elválasztására, de véleményem szerint a legjobban egy nagyobb bel terű, fénnyel teli szobába, helyiségbe mutat.

Hogyan is képzeljük el a kétszárnyú ajtót?

Hasonlóan az egyszárnyú ajtóhoz, ez az ajtótípus is készülhet műanyagból, fából lehet dekorfóliás, festett, natúr, mű vagy természetes fa alapanyagú, különböző acélcsíkozással, illetve többféle üvegezési stílussal is. Megkülönböztetünk beltéri és homlokzati kialakítást. Természetesen, gyönyörű kilincsekkel is tovább díszíthetjük a már alapból különleges kétszárnyú beltéri ajtónkat. Képzeljünk is el egy világos fából készült, kovácsoltvas kilinccsel kiegészített ajtónk, mely egy gyönyörű világos, virágokkal teli teraszra nyílik, hát nem csodás?

 

Milyen típusból rendelhető kétszárnyú beltéri ajtó?

A jó hír, hogy kétszárnyú beltéri ajtó a nálunk kapható összes ajtótípusból kapható. Sőt a dekorfóliás ajtó kivételével egyedi méretben is rendelhetőek, egyedi kialakítással is. Amiért külön felárat nem számolunk fel. Valamint aszimmetrikus kialakítással is elkészítjük a kívánt kétszárnyú ajtaját.

Kétszárnyú beltéri ajtók a következő termékeinkből rendelhetőek:

 

Festett beltéri ajtók

 

Laminált beltéri ajtók

 

Vákuumfóliás beltéri ajtók

 

Furnér beltéri ajtók

 

Cpl beltéri ajtók

 

Dekor beltéri ajtók

 

Kétszárnyú ajtó a teraszon

A terasz és erkély elválasztásához kiváló ajtótípus. Itt felhívnám a figyelmet, hogy a beltéri ajtó itt már nem megfelelő, itt homlokzati nyílászáróban kell gondolkodni. Gondoljuk csak el, egy nagyobb terasz esetében ahol akár egy családi ebédet is lehet rendezni, mennyivel egyszerűbb a nagy asztal, székek kivitele a házból. Illetve, ha az erkély és/vagy terasz bejárata nem olyan nagy, azaz már egy ajtó és egy ablak nem fér be. Akkor az egyik legjobb döntés lehet a kétszárnyú ajtó.

Emellett igen jó döntés, akkor is, ha a terasz/erkély keleti fekvésű hiszen, ha ilyen ajtónk van, beengedi a lehető legtöbb napfényt is, a felkelő nap sugarait.

 

Aszimmetrikus kétszárnyú ajtó

Az aszimmetrikus kétszárnyú ajtó igen praktikus, a már említett pakolásnál. De ha egy iskola, vagy más egyéb nagyobb intézményre gondolunk, akkor itt igen praktikus lehet, ha az egyik szárny zárható, azaz átalakíthatjuk egyszárnyú, normál ajtóvá. De egy nagyobb rendezvény, nagyobb számú látogató, közönség, diáksereg zavartalan és gyorsabb be- és kiengedése során, máris nyitható a másik szárny is. Illetve az úgynevezett lengőajtóként is alkalmazható. A híres western-filmes kocsmaajtó kicsapás biztosan eszünkbe jut róla.

 

Mire figyeljünk kétszárnyú beltéri ajtó megrendelésekor?

Mindegyik más ajtótípusnál is, de ennél még inkább fontos a legpontosabb falnyílás méretet megadni, vagy egyszerűen a felmérést a kivitelezőre bízni. Aki minden részletét ismeri a kiválasztott kétszárnyú beltéri ajtónak. A gyártási határideje a megrendelő szempontjából ugyan az mint ha egyszárnyú beltéri ajtót vásárolna. Gyártás oldalról kétségtelen, hogy egy kétszárnyú beltéri ajtó két ajtó elkészítésével is felér, sőt annál egy kicsit összetettebb feladat.

Ha a gyönyörű, térelválasztóként is funkcionáló kétszárnyú beltéri ajtó mellett döntenek, az előzőekben megemlített tanácsokat megfogadva, biztos vagyok benne, nem csalódnak majd, amint meglátják a helyiségben beszerelve.

vissza