Beltéri ajtó tudástár

Praktikus megoldások előnyben: CPL ajtó

2018.12.02. Praktikus megoldások előnyben: CPL ajtó

Mitől válik ez a termék igazán egyedivé? Mindenekelőtt a megrendelő fantáziájától, mivel rengeteg lehetőséget lehet ezen a felületen megvalósítani. Szeretné, hogy sakkmintás legyen a nyílászáró? Vagy üveget szeretne belerakni, amin megcsillan a fény? Esetleg nem is üveget, hanem fémcsíkot?

tovább

Milyen is az a MDF ajtó?

2018.11.25. Milyen is az a MDF ajtó?

Építkezés vége felé eljön az a szakasz, amikor felmerül a nagy kérdés: Milyen is legyen a beltéri ajtó? Sok-sok kérdésben kell választ adnunk magunknak a döntés előtt. Például: a ház dísze legyen vagy simuljon a környezetébe; fizikai próbatételeknek lesz e kitéve vagy esetleg nedvességnek? A kiindulás tekintetében az első és talán a legfontosabb kérdés: milyen anyagból legyen? Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ezzel a cikkel.

tovább

Beltéri ajtó árak, avagy mennyire nehéz a spórolás?

2018.04.29. Beltéri ajtó árak, avagy mennyire nehéz a spórolás?

Egy jó nyílászáró több tízezer forintba is kerül, ilyen beltéri ajtó árak mellett pedig érdemes informálódni arról, hogy mi is az amiért pénzt adunk ki. Ha spórolni szeretnénk, a leginkább az MDF termékek között nézelődjünk. Ezek között is van több kategória, de ár-érték arány szempontjából kétségtelen, hogy egyiknél sem találunk jobbat.

tovább

MDF ajtó – korunk környezetkímélő alapanyaga az ajtógyártásban

2018.04.22. MDF ajtó – korunk környezetkímélő alapanyaga az ajtógyártásban

Az MDF a „Medium-density fibreboard” angol kifejezésből ered, amely közepes sűrűségű farostlemezt jelent. Manapság ez a speciális anyag modernnek számít a bútorgyártásban, szinte minden, a szekrényektől, a beltéri ajtókig ilyen, vagy hasonló anyagból készül.

tovább

Mit bír ki egy fürdőszoba ajtó?

2018.04.15. Mit bír ki egy fürdőszoba ajtó?

A fürdőszoba ajtó két sorstárssal rendelkezik, ugyanis egy lakásban három kritikus pont található, ahol problémát okozhat a nedvesség: a konyha, a mellékhelyiség és a már említett fürdőszoba. Ezek közül a legveszélyeztetettebb az utolsó, bár a másik két helyen is érdemes szemmel tartani, milyen hatással van a pára az egyes helyiségekre.

tovább

A festett MDF ajtó szépségei

2018.04.08. A festett MDF ajtó szépségei

A köztudatban mind a mai napig elég nagy homály fedi a festett MDF ajtó nevű terméket. Hogy miért? Jó kérdés, hiszen ugyanolyan nyílászáró, mint bármely más társa. A neve eléggé beszédes, bár leginkább a felhasznált anyag cseng ismeretlenül az embernek. Ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, először azt kell megismernünk, hiszen a megfelelő alapok nélkül se lehet házat építeni.

tovább

Újat a nappaliba: hogyan zajlik egy beltéri ajtó csere?

2018.04.01. Újat a nappaliba: hogyan zajlik egy beltéri ajtó csere?

Mostanában rengeteg ember dönt úgy, hogy lecseréli eddigi, öreg beltéri nyílászáróit. Ez a hullám, amely pár éve kezdődött, egyre több háztatást ér el, azonban hogy ennek mik lehetnek az okai, és mi az egyenes következménye, azt másik cikkre hagyjuk. A mi mostani témánk sokkal közelebbi ennél: Mire számíthatnak azok, akik arra szánják magukat, hogy meglévő belső nyílászáróikat lecseréljék?

tovább

Mit tehet az ember, ha a vágya egy teljesen egyedi ajtó?

2018.03.25. Mit tehet az ember, ha a vágya egy teljesen egyedi ajtó?

Ön mire gondol, ha valaki beltéri ajtókról beszél önnek? Kicsit sem meglepő, de sok ember sokféle módon képzeli el. Vannak, akik egyszerű berendezési tárgyként, használati darabként írnák körül, azonban olyat is találhatunk, aki egyenesen lénye kiterjesztésének, egy önkifejezésre is alkalmas, már-már műalkotásként tekint ezekre a termékre. Esetleg ön is ebbe a csoportba sorolja magát, vagy nem akar olyan tucat terméket, amely bárki más házában is lehetne?

tovább

Az MDF beltéri ajtó népszerűsége még mindig töretlen

2018.03.18. Az MDF beltéri ajtó népszerűsége még mindig töretlen

Az elmúlt éveknek köszönhetően az MDF beltéri ajtó népszerűsége nem csökkent, hanem egyre inkább nő. Mi lehet ennek az oka? Remek kérdés, de szerintem ha csak annyit említek, hogy örökké tartó, igazi minőség, mindent elmondtam. Éppen ennek a népszerűségnek köszönhető, hogy napjainkban már igen széles választék közül választhat a vásárló. Azonban mik is a pontos lehetőségek?

tovább

Miben más az üveges beltéri ajtó?

2018.03.11. Miben más az üveges beltéri ajtó?

Időről időre előfordulnak olyan kérdések, hogy egyes nyílászárók miben különböznek egymástól. Ilyen például az üveges beltéri ajtó esete is, hiszen nem mindegy, hogy milyen üvegről is beszélünk. Ja, hogy nem csak sima üveg van jelenleg a piacon? Van másféle is? Hát persze, hiszen az esztétikum és az emberi igények folyamatosan követelik az örökös újítást!

tovább