A dekorfóliás beltéri ajtó szépségei

2017.12.07.

A dekorfóliás beltéri ajtó szépségei

A dekorfóliás beltéri ajtó azon nyílászárók közé tartozik, amelyet sokan nem tudnak kellően megbecsülni. Hogy miért? Nehéz kérdés, hiszen hasonlóan a többi termékhez, ugyanolyan erős, szép és igen kreatív kialakítására van lehetőség. Így hát az elkövetkező sorokat annak fogom szentelni, hogy elhitessem a kételkedőkkel, hogy szegény darab igenis megállja a helyét a piacon.

Azonban mielőtt rátérnénk a dekorfóliás beltéri ajtó előnyeire, tulajdonságaira, ismerjük meg alapvetően magát a nyílászárót. Bemutatjuk Önnek az MDF-et! Hogy kapcsolódik ide és mi is ez? Hogy pontosak legyünk angolul: medium-density fibreboard, ez pedig magyarra fordítva közepes térfogat-sűrűségű farostlemez. Ez adja az ilyen típusú termékek alapját, tekinthetünk rá egyfajta vázként is akár.

Kifejlesztése azért vált létfontosságúvá a piacon, mivel az eredeti fából készült darabok sokak számára megfizethetetlenné váltak, a fa pedig egyre csak fogyott. Magát az MDF-et, mint anyagot nézve egyrészt különböző fák, apróra vágott darabjai és faipari aprólékok jelentik. Annak érdekében, hogy minél könnyebben és szebben lehessen dolgozni vele, fontos, hogy az anyagot minél apróbbra aprítsák és rostjaira szedjék szét, hogy ezt követően műgyantával összekeverjék. Mindezek után pedig formába préselik a masszát. Az új belső szerkezetnek köszönhetően a fa hibáit kikerülni, nincs benne semmilyen görcs vagy éppen feszültség, azaz az idő múltával nem kell attól félni, hogy elvetemedik. Ez a "műfa" alkotja a dekorfóliás beltéri ajtó alapját is.

Arra azonban figyelni kell, mint minden más anyagnál is, hogy fontos a felületkezelés. Jelen esetben azért, hogy a párától megvédje a felületet. Nem szabad hosszan vízben állnia, ugyanis akkor könnyen tönkre mehet az anyag. Néha egy-egy felmosás természetesen nem árt neki, de ha hosszabb ideig, például 2-3 hétig vízben áll, akkor a vízben áztatott felület bedagad és utána már igen nehézkes vagy éppen esélytelen helyreállítani a felületet. Éppen ezért fontos alaposan megválasztani, hova kerül kiválasztásra, de ha figyel a vásárló, akkor szinte bárhol használhatja.

Az MDF anyag igen nagy fajsúllyal rendelkezik, azaz, nagyon nehéz, éppen ezért a belsejét keretszerkezettel alakítják ki, amelyben kitöltik az üres területeket valamiféle távtartó anyaggal. Azért is szükséges kitölteni, hogy a két lap ne nyomódjon össze. Több változat van, a két legnépszerűbb a papírrács, és a faforgácslap használata.

No de ennyi elég lesz az MDF anyagról, ideje áttérni az ajtó tulajdonságaira! Cégünknél jelenleg a dekorfóliás beltéri ajtó a legolcsóbban kapható nyílászáró. Mivel ár tekintetében igen kedvező, néhány kompromisszumot kell kötni. Jelenleg 7 szín közül lehet választani. Felületét egy 3mm-es dekorfólia borítja, aminek köszönhetően nagyon szép és igényes famintázatot lehet kölcsönözni neki.

Lehetőség van egyedi kialakításra is, érdemes meglátogatni minket annak érdekében, hogy megnézhesse őket: lehetnek krómcsíkok, üvegbetét, amit csak el tud képzelni. Ennek ellenére jobb, ha a saját szemével látja, érdemes szétnézni a bemutatótermünkben a rendelkezésre álló választék között.

Egyes dekorfóliás beltéri ajtók azonnal a rendelkezésére állnak, hiszen a szabványméretekből tartunk raktáron. A további egyedi méretű termékekre általában 2-3 hetet kell várnia. Azonban érdemes érdeklődnie a pontos határidőről, mivel ez az időszak szezontól függően lehet több vagy éppen kevesebb is. Amennyiben kérdése lenne még a termékkel kapcsolatban, vagy csak szeretne további nyílászáróinkról érdeklődni, keresse fel cégünket bizalommal, hiszen szakemberink örömmel várják kérdéseiket.

vissza