A festett ajtó napjainkban

2017.11.05.

A festett ajtó napjainkban

A beltéri ajtók világában négy különböző típust különböztetünk meg: dekorfóliás, CPL, festett, és vákuumfóliás ajtókat. Mindegyik másban egyedi és megkerülhetetlen piaci szereplő, azonban bővebben most a festett típussal fogunk foglalkozni.

Először is, hogy tisztán lássunk: esetünkben a festett felület nem fából készül, hanem MDF (Medium-density fibreboard) anyagból. Ez egy meglehetősen erős anyag, melyet mesterségesen állítanak elő faőrleményből és műgyantából, magas nyomás segítségével.

Végeredményben nagyméretű lapokat készítenek belőle, és ezeket használják fel napjainkban a beltéri nyílászárók elkészítésénél sok esetben, ugyanis megtalálhatóak a piacon a fa változatok, de élettartamukat tekintve az MDF-ből készült társaik jobban teljesítenek.

Az alapanyag két centiméter vastagságú, ebből állítják elő azokat a lemezeket, amelyek a vázat adják. Belsejébe tömör faforgács kerül, mely arányait tekintve jól hangszigetel, és az egyik legerősebb anyag, amivel ki lehet tölteni az üres területet.

Később, a megrendelést követően nyeri el azonban végső formáját a leendő ajtó, amikor már minden szükséges információ megvan hozzá: szélesség, magasság, vastagság, mintázat, szín.

Az elkészítés megfelelő körültekintést igényel. A felszínt alapozni, csiszolni, és nem egyszer festeni is kell, amíg el nem nyeri a végső formáját. Amennyiben valamilyen mintát szeretnének maratni a termék felszínébe, az is időt igényel, de a végeredmény szempontjából megéri.

Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a kiválasztásnál, mely az egészen egyszerűtől a sokkal bonyolultabb mintázatokig terjed. Érdemes megnézni festett ajtó kínálatunkat!

Azért jó választás a festett ajtó, mert míg a többi típusnál korlátozott a színválaszték, addig itt csak a képzelet szab határt annak, milyen színt szeretnénk kiválasztani. A legkevesebbe a fehér kerül, majd a sötétebb árnyalatok felé haladva egyre drágábbá válnak az árak.

Azonban amint elkészül a megrendelés, onnantól kezdve nem kell átfesteni, tökéletesen őrzi a választott színt és formát, amelyet megálmodtunk, így kifizetődő beruházássá válik az évek folyamán.

vissza