• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

A festett MDF ajtó szépsége

2017.12.10.

A festett MDF ajtó szépsége

A köztudatban mind a mai napig elég nagy homály fedi a festett MDF ajtó nevű terméket. Hogy miért? Jó kérdés, hiszen ugyanolyan nyílászáró, mint bármely más társa. A neve eléggé beszédes, bár leginkább a felhasznált anyag cseng ismeretlenül az embernek. Ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, először azt kell megismernünk, hiszen megfelelő alapok nélkül házat építeni se lehet...

A festett MDF ajtó alapjául szolgáló anyag természetesen nem más, mint az MDF, aminek jelentése (Medium-density fibreboard), közepes sűrűségű farostlemez. Azért is számít remek fejlesztésnek ez az anyag, mivel ugyanolyan minőség érhető el vele, mint a fából készült nyílászárók esetében.

De mivel napjainkban azok anyagilag megterhelőek sokak számára, az általunk ajánlott darab tökéletes választás. Az MDF ráadásul megkerüli a fa hibáit, nincs benne feszültség. Apróra összemorzsolt faőrleményt kevernek össze sűrű műgyantával és kész is az alap. Mivel tömör beltéri ajtóként túl nagy lenne a fajsúlya, így belsejét faforgáccsal vagy papíráccsal töltik ki.

Mit is lehet még tudni a festett MDF ajtó egyszerű, de mégis mesés termékeiről? Szinte bárhol, bármely helységben használhatóak ezek a belső nyílászárók. Készítése úgy zajlik, hogy a vázszerkezet felületét lealapozzák, majd jó alaposan felcsiszolják. Ezt követően jön a festés, amit 3-6 rétegben visznek fel, ameddig úgy nem látják a hozzáértő szemek, hogy már nem szükséges újabb réteg. A kiemelkedő minőség érdekében külön festőkamrában végzik el a műveletet, porfúvással.

Az alapvető szín sokak számára a fehéret jelenti. A felhasznált festék kiváló minőségű, a több rétegben történő felvitel pedig garantálja, hogy a festett felület nem sárgul be, és nem is fakul ki az évek hosszú során sem. Azonban, ha éppenséggel pont, hogy elege van a fehérből, a RAL-skála bármely színét választhatja, mint például: a galambszürke, mohazöld, dáliasárga, rozé, málnapiros, tündérszürke vagy éppen a sötét gyöngyfehér. Bármilyen szín kikeverhető.

A színek mellett érdemes még a mintákról is szót említeni: lehetősége van különböző marásmintákat is kérnie. Jelenleg több, mint 150 minta elérhető, amelyeket bármikor megnézhet, amennyiben meglátogat minket bemutatótermeinkben. A minták mellett ajtóink további díszítésként krómcsíkkal is elláthatóak.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne még, legyen az a korábban említett termékkel kapcsolatosan vagy éppen műanyag ablak témában, keressen fel minket bizalommal.

vissza