A megfizethető MDF beltéri ajtók

2019.02.17.

A megfizethető MDF beltéri ajtók

Új ház építésénél vagy a meglévő felújításánál előtérbe kerül az a kérdés, milyen belső kialakítást szeretnénk. Egy modernebb berendezés mellett jól nézhet ki egy tolóajtó, míg egy hagyományosnál jobb szeretik az emberek, ha nyitni és zárni tudják őket. Az MDF beltéri ajtók minden esetben kielégítik az igényeket.

Az MDF egy olyan anyag, amelyet a modern kor hívott életre, hogy meg tudjon felelni a hétköznapok kihívásainak. Szerkezete kifejezetten strapabíró, könnyedén lehet alakítani a különböző elvárásoknak, és emellett meglepően erős anyag.

Sokoldalúságát annak köszönheti, hogy a fával ellentétben ebben az anyagban nincsenek görcsök, amelyek például nehézséget okoznak a fa nyílászárók megmunkálásánál. A vízzel szemben is jóval ellenállóbb, hosszabb ideig tűri az ázást dagadás nélkül, bár hosszú távon nem érdemes vízben állnia.

Árát tekintve mindenki jól jár: a vásárló és az előállító is. Egy jó fa változattal szemben az MDF beltéri ajtók alacsony áron tudják garantálni a tökéletes minőséget. A felületük kezelése gyorsabb, és a régi, fából készült festett nyílászárókkal szemben ezeket később nem kell karban tartani, elegendő csupán, ha néha megtisztítjuk a mindennapokban összegyűjtött kosztól.

Legyen szó dekorfóliás, CPL vagy éppen festett MDF beltéri ajtókról, mindegyik esetben a legolcsóbbak az egyszerű, teli darabok. Ezek felszínén nem találhatóak dekorelemek (pl. krómcsík, mart minták), és üvegberakással sem rendelkeznek. Mind a három változat más ár-kategóriába esik.

A legmegfizethetőbbek a dekorfóliás és a CPL termékek, ennél érezhetően drágább a festett változat. Itt a színezőanyagok mennyisége tükröződik az áron; minél sötétebb árnyalatot szeretnénk, annál magasabb lesz a végösszeg. Ilyen az első két terméknél nem fordulhat elő, hiszen a felületüket egy kiváló fólia borítja, melynek költsége alacsonyabb, mint a festéké.

Nem tud választani? Élőben is megnézné? Szeretettel várjuk bemutatótermeinkben, ahol megnézheti, megfoghatja, ki is próbálhatja az összes általunk forgalmazott MDF beltéri ajtó típust.

vissza