• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

A modern ajtók forradalma

2017.07.30.

A modern ajtók forradalma

Belegondolt már, hogy akár csak napi szinten mennyit változik, mennyit fejlődik társadalmunk, nézetrendszerünk, véleményünk, és eszközeink is? A folyamat elkerülhetetlen, az újdonságok folyamatos ostroma pedig van, akit megrémít, van, akit végtelen elégedettséggel tölt el. Mindkét álláspont megérthető, de most koncentráljunk a pozitív oldalra, és vessünk egy pillantást az új, fejlett, modern ajtókra!

De mitől lenne modern? Hiszen csak egy ajtó… gondolhatnánk, és kicsit mélyebb szemlélet alapján talán igazunk is lenne. Ez a nyílászáró alapvetőleg még mindig ugyanaz, mint akár ötszáz éve: egy lemez, ami elhatárolja egymástól a házunk helyiségeit, kijelöli életterünk kezdetét. Azonban mára ennél sokkal többet jelent számunkra egy beltéri ajtó.

A változások okai a társadalom fejlődésében is fellelhetőek: az újfajta ember újfajta nyílászárót kíván, mégpedig olyat, ami teljes mértékben megfelel a személyes igényeinek. Elmúltak már azok az idők, amikor meg kellett elégednünk azzal, amit „hozzánk vágtak”, manapság már ez a termék is az önkifejezés eszköze, erre pedig a legtöbb lehetőséget a modern ajtók kínálják.

De mit is értünk „modern ajtók” alatt? Természetesen a technológia egyik legújabb vívmányát, legnagyobb győztesét, az MDF alapanyagú nyílászárót, amely gyorsan megfosztotta a trónjától az eddig veretlen tömörfa termékeket.

Mégis hogyan történhetett ezt? Az alapvető ok roppant egyszerű: ugyanolyan – ha nem jobb - minőséget nyújtott, olcsóbban. Az alapanyag miatt, ami egy mesterséges faanyag, a gyártási költségek zsugorodtak, az anyagszükséglet csökkent, a belső szerkezet pedig megváltozott. A lap könnyebb, de mégis ellenállóbb lett, nem kis részben a burkolati lehetőségek miatt: különböző műanyagok, vagy épp kiváló minőségű festékek kerülhettek a lemezekre, nem csupán az árakat módosítva, de óriásira növelve az egyéni konfigurációk lehetőségét: marásminták, színek, csíkok, üvegbetétek, intarziák, ez mind a miénk lehetett, verhetetlen árakon, ennek pedig kevesen tudtak, vagy akartak ellenállni.

Mára egyértelmű, hogy a jövő az MDF anyagú terméké, amely takarékosabban bánik a természet erőforrásaival, mint a régi kor nyílászárói. Ha esetleg önt is érdekli a téma, vagy úgy döntött, szeretne egy darabot kihasítani ebből a jövőből, hogy a saját élettere részévé tehesse, ne habozzon! Ez a forradalmi termék bárki számára elérhető a Tisza Ajtónál!

vissza