A modern nyílászárók hazai sztárja, a CPL beltéri ajtó!

2017.09.21.

A modern nyílászárók hazai sztárja, a CPL beltéri ajtó!

Sok ember van, aki úgy gondolja, házára ráférne egy jelentős felújítás, esetleg arculatváltás. Sokféle lehetőség áll az ilyen emberek előtt, hogy valóra válthassák az álmukat: a falak kifesthetőek, a bútorok cserélhetőek, a berendezési tárgyak is leválthatóak másfélékre, azonban habár nehezen hihető, mégsem ez az emberek kedvenc módja a változtatásra. Sokan inkább a nyílászárócserét lépik meg, és választásuk általában egy CPL beltéri ajtó.


Az MDF anyagról röviden

Az MDF, vagy Medium Density Fibreboard, avagy közepes sűrűségű farosttábla egy modern, mesterséges faanyag, amely lassan teljesen kiszorítja a természetes fát az asztalosipar legtöbb területéről. Ez miért pozitív dolog? Nos, a fa jól szolgált, de vészesen fogy, így valamivel ki kell váltania természet érdekében. Ez a valami az MDF, ami faőrlemény és műgyanta kombinációja. Cikkünk alanya is ebből az anyagból készült.


Mi is a CPL beltéri ajtó?

A termék, a bevonatáról kapta a nevét, ahogy szinte minden egyes társa. A CPL fólia tulajdonképpen egy kemény műanyagréteg, úgynevezett melamin akril, amely rendkívül kemény, ütés és karcolásálló felületet alakít ki. Ez, és a lyukfúrt faforgácslappal, esetleg papírráccsal erősített szerkezet gondoskodik arról, hogy az egyik legkitartóbb, legtartósabb nyílászárót kapjuk a pénzünkért.


Előnyök

A CPL beltéri ajtó, számos előnnyel rendelkezik, így nehéz összeszedni mindet. A teljesség igénye nélkül haladunk hát, csak a legfontosabbakat összegyűjtve.

Először is, ez az egyik legjobb ár-érték aránnyal rendelkező termék, ami elérhető a piacon. Itt kapjuk a legtöbbet a pénzünkért. Emellett a termék maga erős, kitartó, és rendkívül strapabíró, részben szerkezetének, részben pedig a már említett melamin akril burkolatnak hála.

Azon túl, hogy erős, mutatós is lehet. Számos lehetőségünk van ugyanis testre szabni a lapot, kérhetünk marásmintákat, több mint ötvenféle szín közül választhatunk, kérhetünk akár intarziát is. Lehet a nyílónk üvegbetétes is, itt természetesen a legjobb edzett üvegek közül választhatunk. Lehetőségeink kombinációja szinte végtelen, igazán magunkévá tehetjük a végeredményt.


Hátrányok

Cikkünk azonban nem lenne őszinte és hiteles, ha nem írnánk a CPL beltéri ajtó gyengébb vonásairól is, így vegyük sorra azokat is! A lista nem lesz túlságosan hosszú, hiszen rendkívül magas minőséget képviselő termékről van szó, hátrányosságai inkább társaival összehasonítás közben mutatkozhatnak, és ott sem úgy, ahogy hinnénk.

Kezdjük hát a kisebb, de szinte minden MDF ajtóra jellemző gyengeségekkel! Ahogy társai, ez a termék is érzékeny a pára és a nedvesség támadásaira, bár eléggé jó védelmet nyújt neki a bevonata, nem teszi sebezhetetlenné, dagadhat, deformálódhat ha extrém körülményeknek tesszük ki - tehát nem rendeltetésszerűen használjuk.

Emellett, ez nem a legolcsóbb típus. A dekor típusnál egyértelműen drágább, habár többet is kínál a vásárló számára. Ennek ellenére, nem árt belegondolni az árba, ha az valami, ami érzékenyen érinthet minket.


Összegzés

Mindent összevetve láthatjuk, mennyire jó és érdekes termék is a CPL beltéri ajtó. Azt is jól felmérhetjük a leírtak alapján, hogy van e szükségünk erre a hűséges, erős mindennapi társra, akarjuk-e hogy otthonaink része legyen. A döntés itt is, ahogy mindig, az ön kezében van! Veszíteni nincs mit, nyerni viszont rengeteget lehet a döntéssel!

vissza