Ajtó beépítés: bízza profikra, bízza szakembereinkre

2015.04.21.

Ajtó beépítés: bízza profikra, bízza szakembereinkre

Nem elég minőségileg kifogástalan és a megjelenését illetően is tetszetős beltéri ajtót választani, hiszen az ajtó beépítés színvonala is legalább annyira fontos a megfelelő végeredmény érdekében. A nyílászáró forgalmazó cég kiválasztásakor érdemes először utána járni, hogy igényes, precíz munkát végeznek-e a beszereléssel foglalkozó szakemberek. Fontos tudni, hogy mennyi előzetes tudással rendelkeznek, mennyire jártasak, felkészültek.

Természetesen a pontos véleményalkotáshoz nem árt saját szemünkkel is látni néhány ajtó beépítés referenciát. Nem megfelelő gépek, felszerelés vagy a precizitás hiánya helytelen beszerelést eredményezhet.

A mi szakembereink sok év és sok ezer ajtó beépítéssel a hátuk mögött kizárólag szakszerű munkát végeznek. Cégünk termékeit saját beépítőinkkel építjük be.

Kérjen árajánlatot beltéri ajtóra és azok beépítésére ide klikkelve

Az ajtó beépítés leellenőrizése a kereskedő mintatermében. Jó alaposan nézze meg a legelső referenciákat a mintateremben.

A nyílászáró forgalmazó cég bemutató termében megtekinthetők a különböző típusú nyílászárók mintadarabjai. Célszerű ott ellenőrizni a nyílászáró beszerelés minőségét: ha hézagos a tokrész illesztése vagy nem párhuzamosak és függőlegesek a tokszárak, ha nem jól működik a kilincs, esetleg nem csukódik nehézség nélkül, akkor könnyen elképzelhető, hogy mi is ezzel a nekünk kevésbé tetsző végeredménnyel találjuk szemben magunkat otthonunkban, az ajtó beépítés elvégzése után. Nyílván ezt senki nem szeretné.

Figyeljünk az ajtó beépítés munkálataira!

Laikusként nyilván kevesebbet tudunk az ajtó beépítéséről mint egy szakember, de érdemes néhány dologra nekünk is odafigyelni, ha egészen biztosak akarunk lenni a jó minőségben.

Ha lakásunkban , családi házunkban még nem fejeződtek be a festési és a burkolási munkálatok ne engedjük a nyílászárók beszerelését! Ugyan is a manapság forgalomban lévő belső nyílászárók utólag szerelhető tokokkal vannak szerelve kimondottan azért, hogy legutoljára kerüljenek be a helyükre, ne sérüljenek a festés és burkolás munkálatai alatt.

Mit jelent a szárny belógása? Mi köze az ajtó beépítéshez?

Az ún. belógás fogalma a nyílászárók súlyával áll összefüggésben, és főleg a nagy súlyú üvegajtók beszerelését érinti. A belső nyílászárók rögzítése a legtöbb esetben PUR-habbal történik -  a szerelők többsége általában nem frissíti, nem tökéletesíti a már meglévő tudását - így sokan nem foglalkoznak azzal a gyártók által adott utasítással, mely szerint a 40 kilogrammnál nehezebb ajtólapokat ajánlatos csavarkötéssel is rögzíteni. Ez a kitétel főleg az üvegajtókat, valamint a nagy méretű , fából készült beltéri nyílászárókat érinti, melyek a lapjai meghaladhatják a 40 kg-ot.

A megfelelő kilincs

Ha azt szeretnénk, hogy a kilincs megfelelően működjön, érdemes jobb minőségűt beszerezni belőle, úgynevezett átmenő csavaros rögzítésűt, ugyanis a barkácsboltokban kapható alacsonyabb árkategóriájú kilincsek többnyire nem szerelhetők be tökéletesen, lötyögés nélkül. Ezért nem okolhatjuk a szerelőt, inkább a kilincs minőségének hibája, mert egy idő után mindenképp meglazulnak.

A levegő nedvességtartalma

Az ajtó beépítés elkezdése előtt meg kell vizsgálni, hogy milyen is az adott helyiség levegőjének nedvességtartalma, ugyanis minden belső nyílászáró esetében van egy előírt ún. maximális klímaterhelés –az az adott a legmagasabb érték, melyet a nyílászáró még elbír – ezt nem szabad átlépni, az ugyanis az a nyílászáró vetemedését okozza. A problémák megelőzése érdekében a beszereléstől a lakásba való költözésig érdemes rendszeresen szellőztetni.

vissza