Átlátszik-e az üveges ajtó?

2017.07.27.

Átlátszik-e az üveges ajtó?

Ha a kérdésre röviden, csupán néhány szóban szeretnénk választ adni, akkor a következő homályos kijelentéssel kellene élnünk: nem minden esetben. A téma megér egy kis további eszmefuttatást, ezért vegyük végig azokat az eseteket, akikor a beltéri ajtó üvegbetéttel rendelkezik, s vizsgáljuk meg, mely esetekben előnyös, és melyekben hátrányos, ha átlátszó a nyílászáró, illetve mennyire kell ódzkodni beszerelésétől, használatától.

Az első és legfontosabb feladatunk, meggyőződni a valóságban is arról, hogy amit a katalógusban, vagy otthon a számítógép képernyőjén egy-egy terméken üvegbetétnek gondolunk, az tényleg az. Illetve fordított eset is előfordulhat, egy katalógusban a terméken keresztbefutó 2-3 centiméter széles fémcsíkról könnyen kiderülhet, hogy valójában opálos üveg.

Jobb, ha az ilyen meglepetéseket elkerüljük, s ennek legegyszerűbb módja, ha cégünk egyik bemutatótermét felkeresik, ahol jó eséllyel teljes életnagyságban és a maga fizikai valójában tekinthetik meg az üveges ajtó számunkra megfelelő variációit.

Mint oly sok más esetben, a méret is számít, hiszen nem mindegy, mekkora üvegfelülettel rendelkezik az üveges ajtó. Amikor a cél csak a dekoráció, akkor vékony csíkok, vagy különböző síkidomok alakjaival díszítik a lapot. A betét lehet teljesen átlátszó, vagy matt, homokfúvott is. Az átlátszóság függ tehát a betét méretétől és típusától. Az csak a megrendelő ízlésén, bátorságán valamint természetesen a felhasználás helyétől és céljától függ, hogy milyen helyiségbe milyen nyílászárót építtetnek be.

Vannak esetek, amikor jó, ha látják, mi folyik egy-egy helyiségben, például egy irodában, hivatalos helyiségben, viszont ami bent elhangzik, az nem tartozik senki másra. Ilyen esetben ideális megoldás egy üveges ajtó, mert a hangot kizárja, de látni engedi a bent folyó munkát.

Egy családi házban, lakásban, amikor a családtagok visszavonulnak a szobájukba, érdemesebb egy kevésbé nagy, nem átlátszó üvegfelülettel rendelkező terméket választani. Itt a nyílászáró célja, hogy tudassa az érkezőkkel, hogy van-e bent valaki, ég-e a lámpa, de hogy éppen mit csinál, azt már eltakarja.

Szerencsére számos megoldás áll rendelkezésre, így cégünk minden felmerülő igényt ki tud elégíteni. Kérje ingyenes árajánlatunkat még ma!

vissza