Az ajtó beltéri használata

2017.09.03.

Az ajtó beltéri használata

Az ajtó beltéri használata esetén másmilyen funkciókat kell ellátnia a nyílászárónak, mint kültéri társainak.

A legnagyobb különbség, hogy a beltéri ajtó nincs kitéve akkora fokú hőingadozásnak, mint a kintiek. A bejáratnak vagy a garázskapunak is (amennyiben fából készül) ki kell bírnia, hogy a kinti és a benti hőmérséklet között előfordulhatnak hatalmas különbségek, valamint a különböző típusú csapadékkal is meg kell birkóznia rongálódás nélkül.

Az ajtó beltéri helyen általában nem kerül szembe ilyen kihívásokkal. A legnagyobb hőkülönbségek házon belül nem túl magasak (általában a fűtött és fűtetlen szobák közötti nyílászáró van ennek kitéve). Csapadékkal sem kerülnek kapcsolatba, bár nedvességgel igen, amely származhat főzésből, fürdésből vagy felmosásból. Cégünk olyan termékeket árul, amelyek ezeknek a kihívásoknak teljes mértékben ellen tudnak állni.

AZ MDF ajtó beltéri alkalmazás esetén nem szívja meg magát egy könnyen vízzel, ebből kifolyólag a szerkezete sem sérül. Részben fából készül, ezért képes arra, hogy ha hosszú időn át vízben áll, bedagadjon, azonban erre elég minimális az esély (egy egyszerű felmosást meg sem érez). A hőingadozás sem hagy rajta nyomott, amennyiben mégis előfordulna, hogy elgörbül az ajtólap, hőpréses eljárással lehetőség van újra kiegyenesíteni.

Önmagában tehát az MDF reagál a vízre, azonban a megfelelő felületkezelés után szinte teljesen ártalmatlanná válik a nedvesség vele szemben. A legtöbb esetben a kétoldali hőmérsékletbeli különbség sem árt neki, azonban ha biztosra akarunk menni, lehetőség van hőtechnikai panelt vagy betétet kérni a leendő nyílászárónkba. Ilyenkor a gyártó úgy készíti el a nyílászárót, hogy az ajtólap a közepénél meg van erősítve, így nem görbül el a későbbiekben sem.

A stabil tartásról emellett a lapok között található merevítés felel. Ez lehet papírrács, lyukfaragott vagy tömör faforgács, vagy akár styrofoam. Általában típusfüggő, hogy melyik nyílászáróba milyen merevítés kerül, azonban vannak esetek, amelyekben lehetőség van választásra.

Praktikus megoldásokkal és hatalmas választékkal állunk rendelkezésére. Amennyiben új nyílászáróra van szüksége, keressen fel bennünket telefonon, emailben vagy személyesen!

vissza