Az MDF ajtó rejtett szépsége

2017.11.12.

Az MDF ajtó rejtett szépsége

Saját tapasztalatból elmondhatom, hogy a számunkra tökéletes beltéri ajtó megtalálása piszkosul nehéz feladat. Rengeteg típus van, de vajon mi alapján válasszunk? Hallgassunk az ismerősökre vagy mi magunk nézelődjünk és ami az ár-érték arányban számunkra a legkedvezőbb, azt válasszuk? Ha esetleg nem tudna dönteni, olvasson tovább és megismerkedhet az MDF ajtókkal.

Az MDF ajtó mesterséges faanyagból áll, ami annyit tesz, hogy faőrleményből állították össze. Többségében papírrács található benne térkitöltő anyagként, ami további tartást ad a szerkezetnek. Ezt általában az egyszerűbb típusokba szokták elhelyezni, de találhatunk szerkezeti hab és lyukfúrt faforgács betéteket is.

A készítés során, a fát megpróbálják minél apróbb részekre összeaprítani, hogy később, mikor műgyanta segítségével összekeverik, táblásítani tudják a leendő termékünket. Nem kell attól félni, hogy esetleg könnyen megsérülne, ugyanis nincs benne semmilyen görcs vagy éppen feszültség, így biztosak lehetünk benne, hogy nem fog elvetemedni.

A nyílászárót fedő lap kb. 6mm vastag, emiatt marhatóak minták a felületbe. A marásnak köszönhetően, kifejezetten egyedi, elegáns megjelenést tudunk kölcsönözni a terméknek. A munkát egy CNC gép végzi el, nagy precizitással. Amennyiben érdeklődik a minták iránt, nyugodtan nézzen szét honlapunkon.

Az MDF ajtó gyártásakor általában a munkafolyamat utolsó lépése, hogy a lap felülete elnyeri végső kinézetét. Ezt a látványt nyújthatja festék, vagy fólia is. Többek közt az a célja ennek a "felületkezelésnek", hogy a jövőben a párától megóvjuk termékünket. De ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem érintkezhetne vízzel.

Nyugodtan lehet tisztítani, csak akkor keletkezne kár benne, ha két-három hétig, folyamatosan vízben ázna. Ekkor ugyanis a vízzel érintkezett részek bedagadnának, ami nagy eséllyel tönkretenné a nyílászárót. A lehetőségek tárháza hatalmas. Hogy az ön számára a lehető legjobb terméket tudjuk biztosítani, kérjük, keressen fel minket bemutatótermeinkben vagy online.

vissza