• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Az MDF beltéri ajtó népszerűsége még mindig töretlen

2018.03.18.

Az MDF beltéri ajtó népszerűsége még mindig töretlen

Az elmúlt éveknek köszönhetően az MDF beltéri ajtó népszerűsége nem csökkent, hanem egyre inkább nő. Mi lehet ennek az oka? Remek kérdés, de szerintem ha csak annyit említek, hogy örökké tartó, igazi minőség, mindent elmondtam. Éppen ennek a népszerűségnek köszönhető, hogy napjainkban már igen széles választék közül választhat a vásárló. Azonban mik is a pontos lehetőségek?

Sajnos vagy sem, de ha az ember egy igazi, nagy és tömör fából készült nyílászáróra pályázik, igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Éppen ezért adott remek választási lehetőséget az MDF beltéri ajtó, hiszen amellett, hogy remek árban érhetők el, igazi minőséget is képviselnek. Amikor szóba kerülnek ezek a nyílászárók, többféle típust szokás megkülönböztetni, melyek mind a saját ár-érték arányukban kiválóak.

Ezek a teljesség igénye nélkül: dekor-, CPL-, festett és vákuumfóliás ajtó. Ami mindben közös, az nem más, mint az MDF, az anyag. Néhány dolgot azért érdemes tudni róla, még akkor is, ha nem feltétlenül akarja az ember a legapróbb részletet is megismerni. Egy mesterséges faanyagról van szó, pontosabban egy olyan termékről, ami különböző faőrleményeket tartalmaz. Ezeket keverik össze egy sűrű műgyantával az erős tartás érdelében. A nyílászáró belsejében pedig papírrács vagy faforgács van, a súly kordában tartása végett, mivel tömörként túl nehéz lenne.

Az MDF anyagról mindenképen érdemes tudni, hogy nincs benne görcs, vagy bármi olyan hiba, ami az idő folyamán okot adhatna a felületnek, hogy eldeformálódjon. Érdemes tudni, hogy a víz nem számít az örök ellenségének, azonban ha például egy beázás miatt a nap 24 órájában vízben áll, az igenis tud benne kárt okozni. Az olyan szintű vízzel történő érintkezés, mint például a lemosás, egyáltalán nem árt neki. Csak ismerni kell a mértéket.

Néhány sorral korábban, már szóba kerültek az MDF beltéri ajtó típusai. De ahhoz, hogy az ember ki tudja választani az igazit, sokszor kemény és fáradtságos munka szükséges. Éppen ezért, rövid bemutatások alapján megismerheti a nyílászárókat.

Dekor

Alapvetően egy nyílászáró vásárlása igenis pénzbe kerül, de amennyiben szeretné a lehető legolcsóbban megúszni, ez a termék az ön választása. 7-8 szín érhető el és a már meglévő szabványméretek közül lehet választani. A termék felületén egy dekorfólia van, ami nevéből adódóan egy fóliát takar. Amennyiben ez elijesztené, nem kell félni, ahogy korábban is említve volt, csak olyan terméket árul a cégünk, mely garantálja a minőséget. Annak érdekében, hogy ne egy egyszerű nyílászárója legyen, lehetőség van mintát, krómcsíkot, üveges lapot kérnie.

CPL

A termék felületét egy melamin-akril réteg borítja, aminek egyik előnye, hogy védi a felületet a párától. Jelenleg körülbelül 40-50 árnyalat közül lehet választani. Ahogy korábban, itt is lehetőség van a különböző minták, krómcsík és üveg közül megtalálni a legideálisabb szépséget. Ár tekintetében valamivel többe kerül, de még mindig pénztárcabarát.

Festett

Az egyik legnépszerűbb MDF beltéri ajtó amit jelenleg vásárolni tud. Kialakításának köszönhető, hogy erős, stabil és szinte bárhol alkalmazható és a megjelenését tekintve, ő hordozza magába majd a legtöbb lehetőséget. Színek tekintetében az egész RAL-színkála közül lehet választani. Olyan árnyalatok vannak, mint: zöldbézs, kukoricasárga, elefántcsont, világító vörösnarancssárga, oxidvörös, vöröslila, égkék, mentazöld, olivaszürke, krémfehér és szignálfekete. Mindezek mellett, ugyanúgy több, mint 100 minta áll rendelkezésre, továbbá itt is elérhető a krómcsík.

Vákuumfóliás

Ez a típus, ami habár anyagilag a legköltségesebb, mégis ha másra nem is, de erre elmondható, hogy az igazi prémium, már-már luxusminőség. Körülbelül 50-60 szín érhető el, a termék belsejében pedig styrofoam betét van, aminek részben köszönhető erejét és stabilitását, nem mellesleg remek szigetelő hatását.

Ha úgy érzi, hogy a leírás mellett további információra van szüksége, keresse fel cégünket személyesen, ahol további szóbeli tájékoztatást kap, továbbá a korábban említett mintákat és színeket is megtekintheti.

vissza