• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Az öt leggyakoribb érv az üveges ajtó mellett

2017.08.31.

Az öt leggyakoribb érv az üveges ajtó mellett

Új beltéri ajtókra vágyik? Esetleg nem tudja, pontosan milyet szeretne, és csak homályos emlékei vannak a régi, jó bejáratott darabokról? Ez a néhány sor önnek szól, ugyanis megkíséreljük összegyűjteni az öt leggyakoribb érvet, ami elhangozhat egy adott típus mellett. Ezúttal, választásunk az egyik legnépszerűbb variánsra, az üveges ajtóra esett.

Azonban mielőtt a dolgok közepébe ugranának, adjunk némi kontextust ennek az egésznek! Az addig rendben, hogy üveges ajtó, de miféle termékről van szó? Mik a specifikációi, mit érdemes tudni róla? Nos, amit érdemes előre megjegyezni, hogy a cikk az MDF – Medium Density Fibreboard - alapanyagból készített, modern laminált és festett beltéri ajtókról szól, azok előnyeit, és tulajdonságait fogom a továbbiakban az olvasó elé tárni, a bővebb tájékoztatás érdekében. Ha a régebbi, tömör fából készült nyílászárók hasonló tulajdonságai érdeklik, nem mondom, hogy csalódni fog: sok tény ugyanúgy érvényes azokra a termékekre is, de ne csüggedjen, ha olyasmit olvas, amire nem feltétlenül számított.

De tovább ne is teketóriázzunk, amit elmondhattunk, elmondtuk, így lássuk a listát! Remélhetőleg hasznos és tanulságos lesz minden olvasó számára.

  1. Fényt minden térbe: Első érvünk talán az, amelyet ön is legtöbbet hallott, esetleg leginkább logikusnak tart. Egy házban, főleg ha kisebb szobákkal, helyiségekkel rendelkezik rendkívül fontos, hogy a fényt, amit ilyen esetben értékes, bár illékony forrásként kezelünk, minden lehetséges helyre eljuttassuk. Ebben sokat segít, ha nyílászáróink képesek azt átengedni, vagyis nem teljesen tömörek. Azonban, ha van egy nyílás a lapon, akkor átenged mindent: hangot, szagot, bogarat, bármit, amit csak el tudunk képzelni, amikor nekünk csak a fény kell. Még jó, hogy itt van nekünk az üveges ajtó.
  2. Az esztétika a kulcs: Ne értsen félre, amikor azt mondom, ha igazán szép terméket akarunk, akkor üvegbetéteset kell választanunk. Rengeteg díszítési lehetőség van a teli ajtók esetében is, marásminták, díszítő jellegű fémcsíkok, dekor elemek… azonban ezek közül egyik sem ér fel igazán azzal a szépséggel, amit egy jó helyre betett üveglap adhat számunkra.
  3. Mutasd az üveged, megmondom ki vagy: Talán az előbbi pont kiegészítésének tűnhet, és egy szinten az is, amiről most szó lesz. A régi időkben egyféle üveget kérhettünk – ha kérhettünk – a lapba, azonban ez megváltozott az évek során, mostanra szinte mindent elmondhat rólunk az, hogy milyen transzparens lemezt választunk a termékünkbe. Esetleg savmart üveg, amely a fényt átengedi, de belátást nem enged? Vagy katedrálüveg, amely gyönyörű mintákkal csábít minket?
  4. A zárt „nyílt” tér: Az egyik nem annyira hangoztatott, mégis prominens érv az üveges ajtó mellett, az, hogy házunk kevésbé tűnik összekötött kis részek egységének, hanem inkább egy egységes entitásnak, ha ilyet használunk. Ennek oka roppant egyszerű: a tér elválasztásra kerül, de mégis szabadon áramlik benne a fény.
  5. Transzparencia, nem csak cégeknek: az rólunk is elmond valamit, ha ajtóink képviselnek némi átlátszóságot. Egy ember, aki ilyet tetet a házába, általában nyitott, és támogató személyiség, aki alapos, szereti átlátni az élete területeit, és kapcsolatait is.

Reméljük, ez a kis lista hasznos volt az ön számára is, és legalább akkora elégedettséget váltott ki, mint amekkorával mi összeállítottuk. Ha sikerült új, érdekes információkat megosztanunk önnel, máris sikeresnek ítélhetjük ezt a cikket, ugyanis, legfőbb célja természetesen a tájékoztatás volt, és az, hogy teljesen transzparensek legyünk önökkel, a potenciális vásárlókkal – hiszen ez az üveges ajtó egyik legfőbb, hívogató tulajdonsága is. Ha szeretné a saját szemével is megtekinteni ezeket az ajtókat, látogasson el bemutatórmünkbe!

vissza