Az utólag szerelhető ajtók forradalma

2019.01.13.

Az utólag szerelhető ajtók forradalma

Az egyik legfontosabb kérdés, ami felmerül az emberben akkor, ha új nyílászárót kell vennie, esetleg a régit kicserélni, általában az, hogy mennyire lesz könnyű bánni az új termékkel, és mennyiben fogja megváltoztatni a háza, élettere hangulatát. Esetleg ön is ilyen helyzetbe került? Érdeklik az utólag szerelhető ajtók? Akkor ez a cikk önnek szól!

Társadalmunk fejlődése során számos változást hozott az egyén életébe: a modern gondolkodás átrendezte az értékeinket, a változatos, szinte már túldíszített, sokszor egyenesen őrült formákat lecserélte a hideg, mégis elegáns egyszerűség. És ez nem csak a külcsínre vonatkozik: a precíz, pontos működés fontossá vált, ahogy az egyszerű, mégis nagyszerű praktikum is.

Gondoljunk bele: az autóink maguktól parkolnak, bárhol, bármikor kapcsolatba tudunk lépni bárkivel a mobiltelefonok segítségével, egyre többet hallani az „okos” - dolgokról, úgy, mint az okostelefon, okoslakás, okosóra.

De ennek mi köze a beltéri ajtókhoz? Főleg, hogy jönnek ide az utólag szerelhető ajtók? Nagyon egyszerű a válasz: ezek a termékek megtestesítik mindazt a modern szemléletet, gondolkodásmódot, amit az előbbiekben felvázoltunk.

Hiszen képzeljük csak el: veszünk egy MDF nyílászárót annak minden előnyével együtt, tokkal-nyílóval, és természetesen olyan amilyet akartunk: rengetegféle közül válogathatunk, megvan a lehetőségünk hogy teljesen testre szabjuk, az ízlésünkhöz igazítsuk.

Típustól függően, számtalan lehetőségünk van színek, minták terén, és ha arra vágyunk, akár üvegbetétet is kérhetünk. Arról nem beszélve, hogy bármilyen falnyílásba, bármilyen falvastagsághoz beépíthetők, hiszen a tok állítható.

Látják maguk előtt? Ha igen, haladjunk tovább! Ott a nyílászáró, beszerelték, és könnyebb volt, mint bárki hitte volna: gyors, precíz munka, minden sík tökéletes, látszik, hogy igazi szakemberek végezték a munkát.

De néha, az öröm nem hosszú életű, mind láttunk már olyat, hogy egy ajtó kissé leszáll, beragad, szorul. Azt is tudjuk, mivel jár ennek javítása: az asztalos jön, és egy gyalu használatával mindent megtesz, amire képes, hogy kijavítsa a hibát.

Itt mutatkozik meg az utólag szerelhető ajtók másik nagy erőssége: ahogy nevük is mutatja, utólag is könnyedén szerelhetők, javíthatók, így nem kell a régi módszerek barbarizmusára hagyatkoznunk: egy MDF nyílászárókkal foglalkozó szakember, vagy akár egy kreatív felhasználó már azzal is képes megoldani mindent, hogy babrál kissé a fedőléc alatt megbúvó pántokkal.

vissza