Beltéri ajtó csere

2015.03.15.

Beltéri ajtó csere

A beltéri ajtó csere előbb vagy utóbb mindenkit utol ér, és egy megoldandó feladattá válik.
A beltéri ajtó csere esetén érdemes végiggondolni, hogy milyen más felújítás esedékes még. Érdemes a cserét egy festéssel, esetleg egy új burkolással egyszerre időzíteni.

A beltéri ajtó csere nem okoz különösebben sok gondot az egyedileg tervezett családi házak esetében, hiszen ott egészen sok mód van a változtatásra. A különféle ötletek megvalósítására rengeteg lehetőség adott. A falak nyílásait könnyen lehet alakítani, növelni csökkenteni a méreteket, újakat kialakítani esetleg megszüntetni. Panelházak lakásai esetén azonban korlátozottak a lehetőségek, ugyanis kisebb a hely, és a falnyílások méreteihez igazodni kell csere esetén is.

Bizzon meg bennünket a nálunk vásárolt beltéri ajtók kibontásával és beépítésével! Nem fog csalódni! Több mint 15 éves tapasztalattal bírunk a felméréstől a beépítésig. Ez idő alatt több ezer beltéri ajtót cseréltünk már ki, az ügyfeleink teljes megelégedésére.

Tekintse meg beltéri ajtó kínálatunkat, kérjen árajánlatot vagy kérjen helyszíni felmérést.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ez esetben nem megoldható a belső ajtók kicserélése.

Ilyenkor megoldás lehet, ha asztalostól vagy egyedi gyártású nyílászárókat forgalmazó cégtől rendelünk adott egyedi méretű nyílászárókat és azok cseréjét.  Ha asztalostól rendelünk nyílászárót akkor tömör, fában kell gondolkodnunk, azonban azt tudni kell hozzá, hogy – a jó minőségű alapanyagból, minőségi gépekkel, jó szakemberek által gyártott tömörfa nyílászárók nagyon szépek, de az előállításuk nagyon költséges ezért aztán ezeknek az ára igen magas.

beltéri ajtó csere

beltéri ajtó csere

beltéri ajtó csere

Ennél sokkal jobb döntés, a meglévő régi szerkezetek CPL fóliás, laminált vagy festett mdf ajtóra való cseréje. A cpl ajtó választása több okból is nagyon megéri: Egyrészt azért, mert a CPL fóliás nyílászárók kézzel készülnek, így nyugodtan kérhetjük egyedi méretben őket. Másrészt utólag szerelhető tokkal kerül beszerelésre, mely - a nevében is hordozza - utólag beépíthető, és 2 cm mélységig állítható, ha szükséges a fal egyenlőtlenségei miatt. A cpl ajtó jelenleg hazánkban a legolcsóbb egyedi méretben készülő beltéri nyílászáró.

Kicsivel igényesebb megrendelők gondolkodhatnak a laminált vagy a festett beltéri ajtókban. Ezek a beltéri nyílászárók a cpl ajtókhoz képest masszívabb, erősebb anyagokból készülnek, a bennük lévő anyag súlya is közel a duplája az előző súlyának. Ezek is szintén utólag szerelhető tokkal készülnek. Minden előnyét kihasználva az utólag szerelhető toknak.  Mintázatban színvilágban sokkal több lehetőséget rejtenek magukban.

Érdemes olyan gyártót, kereskedőt keresni, aki vállalja a teljes beltéri ajtó cserét, vagyis leveszi az eredeti, meglévő lapot, kibontja a tokot, majd az új termék teljes körű beépítését elvégzi.

Sokan tartanak a nyílászárók cseréjével járó esetleges falsérülésektől, melyek a kibontás során keletkezhetnek. Manapság azonban már rendkívül körültekintően, kitapasztalt módszerekkel hajtjuk végre a cserét, így ez nem jelent különösebb problémát. Azt garantálni senki nem tudja, hogy a meglévő régi szerkezet kibontása során mennyi régi habarcs, esetleg falazó anyag esik ki. Törekedni viszont lehet rá, hogy minél kevesebb roncsolás történjen.

Beltéri ajtó csere esetén sok egyedi eset állhat fenn, például előfordulhat, hogy valaki szeretné meghagyni a régi tokot, és csak a lapot akarja lecserélni, vagy az eredetinél nagyobb átjárhatóságot szeretne kialakítani, ilyen esetekben mindenképp érdemes felméretni szakemberrel a lakásban lévő nyílászárókat, és kikérni a szakvéleményüket a lehetőségeinkről.

vissza