CPL beltéri ajtó – modern anyagokból, modern dizájn

2018.01.07.

CPL beltéri ajtó – modern anyagokból, modern dizájn

Manapság a technológiai újítások világát, illetve a gondolkodás szabadságát éljünk. így van ez az informatikában, az autógyártásban és az építőiparban is. Nem más a helyzet a nyílászárókkal kapcsolatban sem. Megtanultunk a kevesebből többet kihozni, a mattból csillogót varázsolni, a megszokott formákat és színeket változatossá tenni, megtartva a fő funkcionalitással kapcsolatos dolgokat.

A hagyományos nyílászárók tömör fából készültek, egyszerű festéssel, vagy lakkozással felületkezelték őket, amely néhány évente karbantartást igényel, hiszen a festék lepattog, karcolódik, besárgul. A felújítás költséges, időigényes, fárasztó, nem beszélve a napokig a lakásban terjengő festékszagról.

Manapság ilyesmivel a rohanó világban nincs időnk foglalkozni. Nem is kell. Hiszen a CPL beltéri ajtók nem igényelnek semmilyen karbantartást a tisztításon kívül. De mi is az a CPL?

A CPL, a Continue Process Laminated (folyamatos gyártási eljárással gyártott) angol kifejezésből ered, ami egy speciális felületborító anyag, amit a bútoripar használ. Az felületük így karcálló, ütésálló, ellenáll a vegyszereknek és nem utolsó sorban a gyerekek, háziállatok aktivitásának. Megjelenésre összetévesztésig hasonlít a fához.

Szerkezetüket tekintve 2db 4 - 5mm vastag MDF lap határolja két oldalról, melyek között, vagy méhsejt szerkezetű papír, vagy faforgács lap található. A CPL beltéri ajtók a magas minőség mellett óriási rugalmasságot biztosítanak a dizájn területén is, hiszen szinte végtelen variációban elérhetőek a piacon és kínálatunkban.

A termék főbb jellemzői:

-          Szinte bármilyen méretben elkészíthetők

-          Az tok bármilyen falvastagsághoz beszerelhető

-          Rendelhető toló, vagy nyíló kivitelben

-          Közel 50 szín választható

-          Készülhet üvegezve, változatos üvegmintázattal, vagy üveg nélkül

-          Intarzia mintázat is elérhető

-          Kérhető alul-, felül-, vagy oldalvilágítóval

-          Bármilyen, a beltéri zárral és kilinccsel szerelhető

A CPL beltéri ajtó jó választás mindenki számára, de főként akkor ajánljuk, ha nyílászárói közepes terhelésnek vannak kitéve, miszerint gyerek, vagy házi kedvenc van a lakásban, akik előszeretettel gyötrik a bútorzatot.

vissza