• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Egyszerű, de nagyszerű: a beltéri ajtó

2017.09.14.

Egyszerű, de nagyszerű: a beltéri ajtó

Amikor szóba kerül a beltéri ajtó, mindenki csak egy adott típusú nyílászáróra gondol, holott, ez közel sem ilyen egyszerű. Ilyenkor egy nagycsaládra kell gondolni, ami sok pici egészből áll össze. Jelen esetben ezek a dekor-, CPL-, vákumfóliás- és festett termékek. Egyformának tűnnek, holott egyáltalán nem azok. Mind más és más és mindegyikük a saját maga módján, egy igazi kincs.

De mégis mire kell gondolni beltéri ajtó alatt? Mindegyiknek az alapját képezi az MDF (Medium-density fibreboard, magyarul közepes térfogat-sűrűségű farostlemez), ami immár sok éve jelen van a piacokon. Az MDF egy mesterségesen előállított faanyag, amit faőrleményből raknak össze. A munkafolyamat során, a fát felaprítják össze, szinte rostjaira szedik szét, hogy a későbbiekben minél jobban el tudják keverni a műgyantával, hogy megkapják a masszát, amit ezt követően magas nyomáson összepréselnek. Ezután jön a táblásítás és mehet is eladásra.

Rengeteg pozitív tulajdonsága van az MDF beltéri ajtóknak, mint például, hogy a fa hibáit kikerüli, aminek a későbbiekben nagy hasznát vesszük, hiszen az anyag nem fog elvetemedni, eldeformálódni. Ehhez azonban tenni is kell. Első körben át kell esnie egy felületkezelésen, ami majd a párától fogja védeni. Mivel igen nagy fajsúllyal rendelkezik ez az anyag, keretszerkezetet képeznek belőle, amit később töltenek ki valamiféle merevítéssel, távtartó anyaggal. Ami végül a belsejébe kerül az általában papírrács vagy éppen faforgács szokott lenni.

Nem árt megemlíteni a tokot sem. Ez két fő részből áll, a fedlapból és a tokból. A tok kerül be először, azonban ezt érdemes az építkezés utolsó fázisára hagyni, mikor már nincs semmilyen nedves folyamat - például festés -, állítani pedig egyszerűen lehet, amennyiben szükséges, nem kell aggódni majd, hogy esetleg megsérül a fal.

A jelenlegi magyar szabványméretek a következőek: 75*210; 90*210; 100*210; 150*210; 180*210 és 200*210cm. Azonban ezt nem kell fixnek venni, ugyanis cégünk szinte bármilyen méretű beltéri ajtót le tud gyártani. Annyi a feltétel, hogy magasságban ne legyen nagyobb, mint 215cm. Viszont amennyiben ragaszkodik a nagyobb mérethez, akkor felárat kell fizetnie.

A lapról annyit, hogy egy zsanér csatlakoztatja a tokhoz, ez gondoskodik a nyílásáról is. Ma már minden beltéri ajtó esetében szükség van a gumizárásra is. Hogy miért? Ennek köszönhetően a huzat nem fogja rezegtetni a nyílászárót és nem fog állandóan hangos robajjal becsapódni, mint a gumizár nélküli darabok. Esténként nem kell majd amiatt aggódnia, hogy esetleg túl hangosan csukja be maga mögött az ajtót, ezzel felkeltve az egész családot. Ez általában olyan 4-6mm vastag gumit jelent, ami nem csak, hogy erős, de még hang- és szagszigetelésnek sem egy utolsó dolog.

Az elmúlt percekben megismerhette, hogy pontosan milyen és hogyan is épül fel a beltéri ajtó. Amennyiben bármilyen kérdése lenne még ebben a témában, vagy éppen annak típusairól, akkor kérem nézzen szét az oldalunkon további érdekességek után kutatva, érdeklődjön telefonon, e-mailen vagy éppen személyesen. Mindig szívesen és örömmel válaszolunk megrendelőink kérdéseire. Amennyiben személyesen keres fel minket, lehetőségünk van különböző prospektusokat is mutatni önnek, nem csak nyílászáróinkról, de műanyag ablakainkról is. Amennyiben ablakokkal kapcsolatos kérdése lenne, akkor is keressen fel minket bátran.

vissza