• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Erő és szépség - a CPL ajtó

2018.02.18.

Erő és szépség - a CPL ajtó

Sokakban, mikor a "CPL ajtó" kifejezéssel találkoznak, felmerül a kérdés, hogy ez mégis miben lehet más, mint a megszokott, régi nyílászáró. Hiszen mindegyik ugyanúgy néz ki, ugyanúgy van felépítve. Pedig ez így egyáltalán nem igaz.

Kezdésként fektessük le az alapokat, hogy megláthassuk, ez a beltéri ajtó mégis miben más, mint a többi. Akár úgyis elképzelhetünk egy nyílászárót, mint egy „matrioska babát”. Van egy belső felépítés, ami alapvetően megegyezik, majd erre épülnek rá a rétegek, amelyek viszont anyaghasználatban eltérnek.

Minden esetben a belső egységet az MDF váz biztosítja, ez pedig máris olyan dolog lehet, ami néhányak számára idegen lehet. Mégis, hogy jön ide az MDF? Úgy, hogy az ebből a mesterséges fából készült szerkezet lesz a korábban említett "matrioska baba" alapja.

De mi is lehet, amit az MDF-ről érdemes tudni? Erős, könnyen megmunkálható anyagról van szó, ami nagyon népszerű manapság. Alapvetően nem árt neki a víz. Anyagában annyira tömör, hogy nehezen veszi fel a vizet, melyben nagy segítség a műanyag felület, aminek vízlepergető hatása van.

Nyugodtan lehet tisztítani és a fröccsenő folyadék sem tesz benne kárt. Természetesen, ha egyfolytában nedvességnek van kitéve, számolni kell annak káros hatásaival. Az ebből készült termékek belsejébe - mivel tömör formában túl nehéz lenne - papírrácsot vagy éppen faforgácsot helyeznek el.

Végül essen néhány szó konkrétan a CPL ajtóról, mi mindent tudhatunk róla, ha a jövőben szeretnénk ilyen darabot vásárolni. A külső rétegét egy melamin-akril réteg fedi, ami leginkább a párától védi meg a felületet. Jelenleg közel 60 szín közül válogathat és természetesen, hogy kreativitását kellően kiélhesse a kedves vásárló, lehetősége van különböző extrákat kérnie. Ez lehet intarzia, vagy különböző függőleges és vízszintes szálirányú minta. Ha esetleg ezek nem tetszenének, még mindig lehetősége van krómcsíkot kérni. Amennyiben ön is az üvegek szerelmese, rengeteg féle üvegezés közül választhat.

Az összes felsorolt díszítés, és rengeteg minta áll rendelkezésére, így amennyiben úgy döntene, hogy szeretne otthonában egy vagy több CPL ajtó beépítésébe beruházni, keressen fel minket bizalommal, biztosan találunk a kedvére való kombinációt!

vissza