• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Fehér beltéri ajtó - az egyik legkeresettebb típus

2019.01.27.

Fehér beltéri ajtó - az egyik legkeresettebb típus

Óriási választék áll rendelkezésünkre, ha nyílászáró vásárlására adjuk fejünket. Lehet akár laminált, igazi fa, vagy olcsóbb fóliával ragasztott, de mindenekelőtt az egyik legnépszerűbb a fehér beltéri ajtó. Ez a festett típus nem hiába vált közkedvelté. Tekintsük hát meg közelebbről!

Az MDF-ből készült termékekből is sokféle létezik. Ezek különböznek felszínük és belső tartalmuk szerint, de természetesen nem utolsó sorban az áruk is nagymértékben változik. A festett, színes darabok nagyjából középen helyezkednek el e téren, viszont minőségüket tekintve ettől független gyakorlatilag csúcskategóriát képviselnek.

Belsejük furatolt farostlemez, ami sokkal jobb, mint az olcsóbb papírrács. Az MDF lapjuk is elég vastag ahhoz, hogy elviseljenek bizonyos mértékű viszontagságot, és szinte örök ideig kitartsanak. Egyik nagy előnyük a klasszikus fával szemben, hogy nem kell őket lakkozni, és nem is vetemednek el idővel, ha nincsenek karbantartva. Ez, na meg persze a sokkal kedvezőbb áruk.

A fehér beltéri ajtó is természetesen a festett kategóriába tartozik. A gyártás végén több réteg porfesték kerül rá, ami remekül fed, és elég nehéz kárt okozni benne. Hosszú évek múltán is egyben marad, nem repedezik meg. Fontos megemlíteni, hogy minél sötétebb a kért szín, annál drágább a termék, hisz több réteg festékkel kell bevonni. Persze ettől függetlenül ön kedve szerint keverhet ki bármilyet, akár feketét is, ha egy igazán komoly, és különleges külsőt szeretne megvalósítani.

Most, hogy látjuk miért is olyan jók a festett nyílászárók, lássuk, miért is döntenek annyian a fehér beltéri ajtó mellett! Valószínűleg e tekintetben legfontosabb az ár. Ahogy az imént kiderült, ezt a legolcsóbb festeni, hisz nem kerül rá annyi réteg. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy sérülékenyebb lenne. A másik ok, hogy a fehér szín világos, ugyanakkor teljesen semleges. Ez azt jelenti, hogy bármilyen szobához illik, nem üt el túlzottan a bútorok, vagy a fal hangulatától.

Új építésű vagy modern berendezésű házakban sokkal jobban mutat, mint a hagyományos faerezet, hisz illik a letisztult, vagy épp a csicsás, különleges formavilághoz. A sok fémet és műanyagot használó tárgyak mellett ráadásul sokkal inkább megfér. Manapság sokan vágynak hasonlóra, és számukra tökéletesen megfelel ez a típus. A világossága azért is jó, mert nem sötétíti - és ezáltal szűkíti - a helységet, épp ezért kisebb, kevésbé megvilágított helyekre különösen ajánlott.

Ha már sokat szóltunk a külsőről, lényeges eleme a fehér beltéri ajtó hangulatának a változatosság. Az újfajta beltéri darabok sokféleképpen variálhatók formailag, hisz könnyedén marhatók, ezáltal bármilyen minta megvalósítható rajtuk, legyen az akár saját fantáziánk szüleménye is. Ablakot is rakathatunk bele, vagy modernebbé tehetjük divatos krómcsíkokkal. Emellett praktikus kiegészítőkkel is elérhetők, mint a szellőzőnyílás, küszöb, vagy épp hőszigetelő betét. Mindennek köszönhetően hiába gyakori a fehér szín, bárkié lehet mégis különleges, ha eltér a katalógusokban látottaktól.

Remélem sikerült rámutatnom arra, hogy miért is olyan népszerű a fehér beltéri ajtó. Praktikus, szép, modern, és bárhol megállja a helyét. Ha cserélni szeretne, jó hír, hogy utólag beépíthető fajták esetén kőművesre sem lesz szüksége. Keresse fel irodánkat, és készséggel állunk rendelkezésére.

vissza