Festett ajtó, házunk új dísze

2017.09.10.

Festett ajtó, házunk új dísze

Eljött az ideje a beltéri ajtók cseréjének? Ha a válasz igen, akkor bizonyosan körülnézett már, melyik lehetőség lenne a legjobb. Műanyag nyílászárók? Fa? Esetleg valami, ami egyszerre modern, de mégsem annyira személytelen, mint a legtöbb modern termék? Valami, ami képes lehet arra, hogy az ön egyéni igényeit, személyiségét is megjelenítse? Ne keressen tovább, önnek festett ajtó kell.

A festett ajtó az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált, pontosan a bevezetőnkben említett okokból: egy roppant modern, újszerű termék, ami mégis alkalmas arra, hogy számtalan lehetőséget adjon a vásárlónak a személyre szabáshoz.

A minőségért természetesen fizetni kell, de meglepő lehet, hogy mennyit, ugyanis ez a nyílászáró, bár az MDF anyagból készült termékek egyik felső árkategóriáját képviseli, mégis sokkal olcsóbb, mint egy hasonló tulajdonságokkal bíró fából gyártott termék.

De mit is kapunk a pénzünkért? Elsősorban, erőt, stabilitást: a vázszerkezet MDF-ből készül, ez egy mesterséges faanyag, amely igazi faőrlemény és műgyanta keveréséből születik, ezzel pedig egyrészt kiküszöböli a természetes fa rengeteg gyengeségét, másrészt a természetet is óvja, így sokkal kevesebb anyagra van szükség, ugyanis az MDF sűrűbb is, mint a fa.

Ezt a szerkezet egy lyukfúrt faforgácslap tölti ki, ami rendkívül időtálló és strapabíró anyag, nem is beszélve a terhelésről aminek alávethető. A lemez, ami erre kerül alkalmas arra, hogy mintákat marhassanak bele, így feldobva az egyébként sima felületet.

Ezután következik a procedúra, amiről a festett ajtó a nevét kapta: több réteg, jó minőségű festékanyag kerül felvitelre, ameddig a felület tükörsima nem lesz. Ha már azzá vált, a nyílászáró készen van.

De akkor mit is értettünk az egyéni igényeken? A termék rengeteg lehetőséget kínál: számos mart minta közül válogathatunk, de akár választhatunk olyat is, amibe üvegbetét kerül. Az üveg milyensége szintén testre szabható: a savmart üvegtől egészen a mintás katedrálüvegig mindenki találhat kedvére valót.

Emellett, az ajtónk színét is magunk választhatjuk ki: persze elérhető a fehér is, amely a legkeresettebb szín, de nem az egyetlen. Kikeverhető a RAL skála bármely árnyalata, így valóban olyan lehet a végeredmény, amilyenre vágyunk. Ha szeretné élőben is megtekinteni festett ajtó kínálatunkat, keressen fel minket bemutatótermeinkben.

vissza