Fürdőszoba ajtók

2015.03.23.

Fürdőszoba ajtók

Legyen szó bármilyen beltéri ajtóról, megfontoltan kell döntenünk. A fürdőszoba ajtók esetében azonban a szokásosnál is körültekintőbbnek kell lennünk, hiszen azt mondhatjuk, hogy ez a lakásnak az a helyisége, amelyet a legrendszeresebben és talán a legtöbbször veszünk igénybe. Lássuk csak mire is kell figyelni a fürdőszoba ajtók kapcsán.

Egyrészt, a gyakori ki-be járás nyomot hagy az ajtókon, így természetesen a fürdőszoba ajtókon is. A fürdőszoba ajtók kapják a beltéri ajtók közül talán a legnagyobb terhelést. A fürdőszoba ajtókat minden nap használjuk, és általában be is zárjuk őket, nyitogatni talán ezeket nyitogatjuk a legtöbbet. A fürdőszobákban igen magas a páratartalom és a hőmérséklet ingadozás is. A páratartalomnak, és a gyors és rövid időközönként történi hőmérsékletingadozásnak köszönhetően a fürdőszoba ajtók a vetemedésre is hajlamosabbak mint a hagyományos beltéri ajtók. Na de nem kell megijedni!


A nívós fürdőszoba ajtókra, akárcsak a többi belső ajtóra érdemes áldozni, egy minőségi nyílászáró hosszú távon mindig visszahozza az árát. Persze nem elhanyagolható, hogy a záródás, valamint a megfelelő beszerelés is legalább olyan fontos, mint a jó alapanyagból készült nyílászáró. Ne vigyük túlzásba a spórolást (természetesen normális keretek között) ha esztétikus, igényes és tartós eredményt szeretnénk elérni.                                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                         Biztosan hallották már azt a mondást:

„Nem vagyok elég gazdag ahhoz, hogy megengedhessem magamnak, hogy a legolcsóbbat vegyem meg..” 

Utalva arra, hogy a legolcsóbb ajtók könnyen lehet, hogy hamar cserére szorulnak. Ez fürdőszoba ajtóknál jelentkezik leghamarabb.

A különböző elképzeléseknek megfelelően több típus közül is választhatunk fürdőszoba ajtót.

Fürdőszoba ajtók típusai:

Igen népszerűek a CPL felületű fürdőszoba ajtók, melynek előnye, hogy rendelhető egyedi méretben és színben, ezen felül pedig strapabíró és könnyen tisztítható. Persze ezen kívül kérhetünk laminált, furnér lemezes vagy festett fürdőszoba ajtókat is.

Fürdőszoba ajtó típusok:

Cpl fürdőszoba ajtók

Festett fürdőszoba ajtók

Laminált, vákuumfóliás fürdőszoba ajtók

Furnér fürdőszoba ajtók

Üveg fürdőszoba ajtók

Fontos szempont továbbá a fürdőszoba ajtók ára is: a CPL ajtók olcsóbb kategóriát képviselnek, mint a laminált, festett vagy furnér ajtók. A tele kivitelen kívül választhatunk üvegbetéttel készülő, vagy akár kompletten üveglapból készített fürdőszoba ajtókat is.

Mindezek szem előtt tartása mellett ki kell emelni, hogy ugyanúgy, ahogy a lakás többi helyiségében, a fürdőszobákban is nagyon fontos a rendszeres szellőztetés a kellemetlenségek elkerülése érdekében, így ugyanis elősegítjük, hogy a fürdőszoba ajtó megőrizze minőségét, és képes legyen betölteni funkcióját.

vissza