Hogyan kerül házunkba az utólag beépíthető ajtó?

2017.11.19.

Hogyan kerül házunkba az utólag beépíthető ajtó?

Kész az építkezés? Állnak a falak, tart a tető, esetleg már ki is vannak festve a helyiségek? Talán már évek óta így áll, és már volt benne másik nyílászáró, ami nem vált be? Szüksége van egy cserére, de tart attól, hogy ez mekkora erőfeszítést, és áldozatot fog követelni? Ez a cikk akkor önnek íródott, ugyanis létezik fájdalommentesen utólag beépíthető ajtó, nem valóságtól elrugaszkodott az elképzelés.

Nézzük meg például az MDF beltéri ajtó választékunkat! Ezen utólag beépíthető ajtók hatalmas teret hódítottak magunknak az elmúlt években, ennek pedig számos oka van, amik közül csupán egy, a könnyű szerelhetőség. Áruk rendkívül kedvező, és rengeteg típus elérhető, minden lehetséges igényt kielégítve, ami csak felléphet, a dekorfóliától a CPL felületen át a tükörsima festett felszínig.

De melyik ezek közül az a típus, amit utólag beépíthető ajtónak nevezhetünk? A válasz talán meglepő lesz, de mindet. A rendkívül modern felépítés, és kialakítás, ami a tokban és a nyílóban egyaránt tetten érhető, lehetővé teszi, hogy ezek a nyílászárók ne csupán tartósak és erősek, de viszonylag kis erőfeszítéssel utólagosan is beszerelhetőek legyenek.

Hogyan lehetséges ez? A történetünk, mint a nyílászárókról szólóak általában, a falnyílásnál kezdődnek. Ez ideális esetben üres lenne, azonban nem mindig ez a helyzet: sokszor áll az asztalosok útjában egy eltávolításra váró régi tok, aminek eltüntetése a tulajdonosok számára meglehetősen sok stresszel járhat: félnek, mennyire bomlik majd meg a fal a munkavégzés nyomán. Ez a félelem nem teljesen alaptalan, hiszen teljesen sérülés nélkül bontani nem lehet, főleg a régieket. Ennek ellenére viszont nem szükséges rettegni, ugyanis a beszerelést cégünknél tapasztalt szakemberek végzik, akik képesek a lehető legkevesebb kárt okozni.

Az út innentől szinte teljesen sima, ugyanis az MDF termékek tokjai úgy vannak kialakítva, hogy bármilyen helyzethez, bármiféle falnyíláshoz alkalmazhatóak legyenek, a beépítés emiatt pedig roppant könnyű feladat a szakemberek számára.

Az utólag beszerelhető ajtó nem csupán legenda, elérhető bárki számára, önnek is, ha erre van szüksége. Egyedül az fontos, hogy tudja merre érdemes keresgélnie. Ha ezt a cikket olvassa, máris jó helyen jár!

vissza