• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Így alakulnak ki a beltéri ajtó árak

2017.06.25.

Így alakulnak ki a beltéri ajtó árak

Mindennek ára van – egy széknek, egy szekrénynek, a szabadidőnek –, és ez alól nem képez kivételt a nyílászáró sem. Minél dekoratívabbat szeretnénk választani közülük, úgy kúszik egyre magasabbra az ára. Azonban azzal, hogy többet fordítunk rá anyagilag, valószínűleg sikerül beszerezni pontosan azt a nyílászárót, amelyet megálmodtunk.

Általában a beltéri ajtó árak függnek attól, hogy milyen típust választunk ki. Az olcsóbb termékektől kezdve találhatunk olyat is, amiért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Azonban a drágább darabok jóval nagyobb terhelést is kibírnak, mint a szerényebb társaik. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy két nyitás után használhatatlanok lennének, szimplán arról van szó, hogy más körülményekre tervezték őket.

Az alapanyag minden esetben az MDF, amely faőrleményből és műgyantából épül fel. Ez önmagában a viszonylag olcsóbb anyagok közé tartozik, azonban számos olyan előnnyel rendelkezik, amellyel a természetes fából készült darabok nem.

Táblásítás után a megrendelésnek megfelelően alakítják ki belőle a kért terméket. Típustól függ, hogy a lap milyen vastagságú lesz, mivel a későbbi kialakítás folyamán ez jelentős szerepet játszik. A vastag lap fölöslegesen terhelné a súlyával a zsanérokat, míg a túl vékony sérülékeny lenne.

A tömör ajtó esetében nincs sok feladat ezután, csak az ajtólap és a tok kialakítása, valamint a kért fólia felhelyezése. Azonban, ha szeretnénk, hogy üveges szárnyunk legyen, ott már meg kell fizetni a plusz munkát és az üveget is, amelyet kiválasztottunk.

Ugyanez a helyzet a krómcsíkkal és a felületmarással is, mindegyik plusz összeget jelent, amely azonban eltörpül az eredeti beltéri ajtó árakhoz képest. Emellett az egyediség megéri a plusz költséget, hiszen így egy olyan nyílászárót kapunk végeredménynek, amely mindenestül illeszkedik az új környezetéhez.

Az utolsó összetevő az összköltségben a termék beszerelése, valamint abban az esetben, hogy felújítás folyamán került a képbe az új nyílászáró, a régi eltávolítása. Mindenesetre, a beltéri ajtó árak nem csak az anyagok költéségéből áll; azokhoz adódik a szükséges szakértelem díja is.

vissza