• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Megéri a dekorfóliás beltéri ajtó?

2017.11.02.

Megéri a dekorfóliás beltéri ajtó?

Amikor az ember szembenéz azzal a problémával, amit egy új nyílászáró kiválasztása okoz, sok kérdés felmerül a lehetséges termékekkel kapcsolatban, mielőtt még a vásárlás véglegessé válna: megéri e a pénzt?

Ez e a legjobb amit ennyiért kaphatok? Van e más lehetőségem? Ezek természetes kérdések, amire nem biztos, hogy mindenhol hiteles választ kaphat az ember, főleg ha a tájékoztató mindenáron el akarja adni a termékét. Nálunk azonban a vevői elégedettség a fontos, így a továbbiakban tényekre támaszkodva megnézzük, mennyire is éri meg a pénzét egy dekorfóliás beltéri ajtó, esetleg társaival szemben?

 

Az alapok

De mi is az a dekorfóliás beltéri ajtó? Kérdezhetnénk, ha nem vagyunk járatosak a területen. Ez a típus alapvetően ugyanolyan MDF alapanyagú nyílászáró, mint a modern termékek legnagyobb része. Ez egy mesterséges faanyagot jelent, ami faőrlemény és műgyanta keverésével hoznak létre, az így kapott masszát pedig táblásítják. Ezen táblák hasábokra szabásával hozzák létre a keretszerkezeteket, amik a nyílászárók alapját alkotják majd.

Mivel ezek a keretek üregesek, így a hézagokat ki kell tölteni: erre a dekorfóliás beltéri ajtó esetében kemény, kartonpapírból készült rácsot használnak, ami gyengének hangozhat, mégis elég erős ahhoz, hogy nyomásra sem deformálódjon, megtartsa akár egy nyolcvan kilogrammos ember súlyát - ha a súly eloszlik a fedőlap területén, ami a nyílászárók esetében így van.

Végül a lapot burkolják, jelen esetben laminátummal, ami ezeknél a terméknél egy dekorfólia réteg: celluloid alapú fedőfólia, ami nem a legkeményebb a laminátumok között - a CPL drágább, de jobb is ilyen tekintetben - de mégis megállja a helyét.

Most hogy tudjuk az alapokat, nézzük meg azt, milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik a dekorfóliás beltéri ajtó! A lista talán nem lesz teljes, de igyekszünk minden lényegesebb pontra kitérni, méghozzá hitelesen, szépítés nélkül: a vásárló elégedettsége mindennél fontosabb, így nem hallgatunk el semmit.

 

Előnyök

Ez a típus mindenekelőtt egy gyors, olcsó megoldást kínál: az ára kedvező, ha pedig a méreteink megfelelnek a magyar szabványoknak, elég hamar hozzájuthatunk, hiszen a legtöbb cég – a miénk legalábbis biztosan - tart belőlük raktárkészletet. A többi (drágább) típusnál ez nem így van.

Emellett, a lap valamennyire testre szabható: hat szín közül lehet választani, kérhetünk dekorációs célú krómcsíkot, vagy épp üvegbetétet. Ez némileg felsrófolhatja az árat, de közel sem annyira, ami miatt ne érné meg.

 

Hátrányok

Vágjunk a közepébe! Először is, az MDF termékek közül, ez mondható a leggyengébbnek - egy CPL, vagy festett ajtó kétségtelenül masszívabb. A lehetőségeink is szűkösebbek, mint azok esetén, akárhogy is nézzük, hat szín kevesebb mint hatvan, vagy a potenciálisan végtelen. A burkolat sem annyira ellenálló, de részben ez vezet a kedvező árhoz: kissé kevesebb, sokkal olcsóbban, és gyorsabban.

Konklúzió

Zárásképp az információink margójára biggyesztve elmondhatjuk, hogy a dekorfóliás beltéri ajtó jó választás lehet, ha az ember gyorsan szeretne egy nem a legerősebb, de mindenképpen jól használható és nem utolsó sorban, a legolcsóbb termékhez jutni, főleg ha szabványméretűre van szüksége.

A lehetőségek és az előnyök ismeretében mindenki levonhatja a következtetést, hogy erre a nyílászáróra van e szüksége, vagy inkább nézelődne még, esetleg egy kategóriát felfelé lépve a CPL, vagy a festett felületek irányába. Akárhogyan is dönt, cégünk segítségére és támogatására mindenképp számíthat. Valósítsuk meg együtt az álmaikat!

vissza