• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Megérkeztek a modern beltéri nyílászárók!

2018.02.11.

Megérkeztek a modern beltéri nyílászárók!

Megunta a régit? Esetleg valami okból újakra szorul, és nem akar olyat, mint ami eddig volt? Netalántán arra vágyik, hogy a házába beköltözzön a jövő egy prominens szelete? Ha bármelyik kérdésre a válasza igen, ne keresgéljen tovább! Ez a cikk pontosan önnek szól, ugyanis most a legmodernebb technológiákkal készített MDF beltéri ajtókkal fogunk foglalkozni!

Kezdjük az alapokkal: mit is jelent az előbb írt, három szavas név, amelyet oly sokan ismernek fel, és ismernek el manapság? Roppant egyszerű: beltéri nyílászárók, amelyek egy speciális, mesterséges faanyagból, az MDF-ből készülnek.

Az MDF, mint nyersanyag roppant érdekes utat járt be. Messzi rokona a faforgácslapoknak, amelyekkel építkezéseken és modern bútorainkban találkozhatunk, ugyanúgy természetes fa az egyik alkotó eleme, azonban itt jóval kisebbre őrlik, a port pedig nagy sűrűségű műgyantával keverik be. Az így kapott masszából táblák készülnek, amelyek már készen is állnak a munkára.

Ezeknek a tábláknak a felszabásával kapjuk meg a beltéri nyílászárók szerkezetét képző elemeket - mindegy melyik irányból vágnak, hiszen az anyag ortogonálisan anizotrop: minden körüljárási irányból ugyanolyan sűrűségű és belső szerkezetű, nincsenek egyenetlenségei, így kiküszöböli a természetes fa legtöbb gyengeségét.

Ha a belső keret megvan, a távolságokat papírráccsal, vagy faforgácslapokkal töltik ki, ezek merevítik, erősítik a nyílót. Ezt egy vastagabb MDF lemez fedi le, amely a majdani ajtó "arcát" fogja viselni. Hogy ez az arc miféle, csak rajtunk múlik.

Lehetőségeink itt tárulnak fel igazán, ugyanis többféle fedő felület közül is válogathatunk. Választhatunk olcsó, mutatós, de gyengébb dekorfóliát, ami mégis elég tartós ahhoz, hogy a mindennapok terhelései közepette is helyt álljon, vagy CPL fóliát, ami egy kemény, erős és ellenálló műanyagréteg, de az ára is magasabb. Ha tradicionálisabb, esetleg egyszínű ajtóra vágyunk, festett felület is elérhető, amely esetében a teljes RAL színskála által adott lehetőségekkel is élhetünk.

Persze modern beltéri nyílászárók révén, a vasalatok és a szerelvények is teljesen a mai kor igényeinek megfelelő minőségűek, de ez talán nyilvánvaló ténynek vehető, egy ilyen minőségű termék esetében.

vissza