• Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Vákuumfóliás, CPL, festett és dekor ajtók

    Kiváló minőségben, olcsótól a prémiumig.

  • Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Üveges, krómcsíkos, mintás ajtó?

    Minden elképzelését valóra váltjuk!

Meglepően dekoratív a dekor ajtó

2018.03.04.

Meglepően dekoratív a dekor ajtó

Amikor eljön a nyílászárócsere ideje, sokan bizonytalanok abban, milyen terméket is vegyenek a nehezen megkeresett pénzükért. Talán megteszi egy tradícionális, de gyengébb minőségű, fából készült beltéri ajtó, vagy esetleg valami modernebb, időt állóbb a vágyunk? Érdemes jól elgondolkozni: egy valódi fa nyílászáró, ami már nem bóvli, elég komoly anyagi terhet róhat ránk, így nem árt mást is figyelembe venni a nosztalgikus jóérzésen kívül.

Ha olcsó, de mégsem silány termékre vágyunk, érdemes megtudnunk, mi az a dekor ajtó! Kezdjük egy kis magyarázattal: ez az elnevezés egy olyan terméket fed, amely MDF anyagból készül, majd dekorfólia borítást kap a felületére. Ez a laminátum egy cellulóz alapú fedőréteg, amely nem a legerősebb elérhető lehetőség, de mégis kompetens védelmet biztosít a nedvesség és sérülések ellen.

Nem titok az sem, hogy az MDF termékek közül ez a legolcsóbb, és legegyszerűbben elérhető típus: cégünk rendelkezik raktárkészlettel, a magyar szabványméretek alapján legyártott darabokból. ha ilyenre vágyik, akkor viszonylag hamar, és elég olcsón az öné lehet egy olyan nyílászáró, ami már a jövő felé tekint a múlt helyett.

De mi is az, ami lehetővé teszi, hogy egyáltalán létezzen dekor ajtó? Természetesen, egy anyag, egy technológia, az ipar fejlődésének legfrissebb és legnépszerűbb terméke, amit a következő pár bekezdésben ismerhetünk meg. Mielőtt tüzetesebben megnéznénk cikkünk témáját, fontos megismerkedünk azzal, ami az alapját alkotja: az MDF alapanyagú nyílászáró viszonylag új keletű termék, ami egy mesterséges fából készül, felhasználva az anyag pozitív tulajdonságait és kikerülve a negatívat.

Az nyílászáró maga, egy keretszerkezetből készül, amelyet lemezzel fednek le. A belsejét ki kell tölteni, hogy ne legyen gyenge, így vagy papírrács, vagy styrofoam hab kerül bele, esetleg néha lyukfúrt faforgácslap. Az MDF erre nem alkalmas, ugyanis nagyon sűrű, nehéz anyag. Ha kész a lap, jöhet rá a borítás: itt válik igazán azzá a termékké, amiről szó van, hiszen rákerül a dekorfólia.

Tehát megállapíthatjuk, hogy a dekor ajtó nevét egészen másról kapta, mint az esztétikai értékéről, azonban ez nem azt jelenti, hogy ez a típus ne lehetne rendkívül vonzó és mutatós. Habár nem nyújt annyi kreatív lehetőséget, mint egy CPL típus, vagy egy festett felületű termék, nem mondható az sem hogy a végtermék snassz lenne.

Milyen lehetőségeink vannak, hogy feldobjuk valamivel a felületet?

  • Minták: Általában öt-hat féle fahatású fólia áll rendelkezésre. Akár intarziát is kérhetünk, amely kétféle szálirány vegyítését jelenti, ami sokat dobhat a lap egyszerű megjelenésén.
  • Díszcsíkok: Lehetőségünk van krómcsíkot is kérni, ez annyit jelent, hogy a lapba egy fémcsík kerül, ezzel is emelve az esztétikai hatást.
  • Üvegbetétek: semmi akadálya, hogy a dekor ajtó, amit rendelünk üvegezett legyen, az üvegtípusok pedig nagy mennyiségű lehetőséggel látnak el minket - kérhetünk sima, vagy akár katedrálüveget is, esetleg savmartat a homályos megjelenés érdekében.
  • kilincsek: arra is van lehetőségünk, hogy olyan díszes kilincset válasszunk, amilyet csak a pénztárcánk elbír. Cégünk több színes prospektussal is rendelkezik az érdeklődők számára.

Ha úgy dönt, önnek is szüksége van egy ilyen nagyszerű termékre, ne habozzon felkeresni minket bemutatótermünkben, ahol akár saját szemével is láthat valós darabokat. Munkatársaink készségesen várják megjelenését!

vissza