Miből állnak a modern ajtók?

2017.12.03.

Miből állnak a modern ajtók?

Kevés fogalom van a szótárban, ami jelentése annyit változott volna az elmúlt években, mint az ajtó. Ami kezdetben mindössze egy masszív lemez volt, ami megvédett minket és lakunk belső tereit a külvilág fenyegetéseitől és hatásaitól, mára lehet az önmagunk kifejezése, egy állítás, egy jelkép is, amelyet bárki láthat. De milyenek is a modern ajtók? Miből áll össze, és mire való ebben az új korban?

Ahhoz, hogy teljesebb képet kapjunk erről a témáról, fel fogjuk osztani a modern ajtók témakörét két nagyobb csoportra, ami alapján könnyebb lesz általánosságban beszélnünk a különbségekről, amik átszabták a nyílászárók arculatát az utóbbi években.

Bejárati ajtók:

Ez lesz a rövidebb leírás, hiszen ez a típus mindössze anyagában, megjelenésében változott, szerepében nem sokat. A fát persze hamar leváltotta az olcsóbb és tartósabb műanyag - valamint néhol a fém -, mint alapanyag. Ez pedig magával hozta a jobb hang és hőszigetelés áldását is, de maga az ajtó még mindig arra szolgál, hogy a küszöb előtt feltartóztassa a hideget, a meleget, a szagokat, a szelet, és a nem kívánatos vendégeket.

Beltéri ajtók:

Itt már több változás ment végbe: a legszembetűnőbb, hogy fokozatosan eltűntek a tömör típusok, és felváltották őket a vázas szerkezetek, amelyek esetében egy keretet farostlemezzel fedtek, így hozva létre könnyű, de gyenge nyílászárókat. Ezek uralma hazánkban jó ideig tartott olcsó áruk miatt, azonban mára van jobb megoldás: az MDF alapanyagból készült modern ajtók.

Meglepő módon, a szerkezet hasonló alapokon nyugszik, de jóval erősebb, tartósabb, ennek pedig van már egymástól elkülönülő oka. Az egyik ,hogy az MDF mint anyag kiküszöböli a fa természetes gyengéségeit, sok olyan tényezőt lefejtve, ami gyengítené. Emellett, a különböző burkolatok, amik felkerülhetnek a lapra, szintén sokat tesznek a tartósság érdekében. Mik ezek a rétegek? Lehet exlúzív, valódi fából készült furnér, lehet a legkedveltebb CPL, a legolcsóbb, de mégis tartós dekorfólia, vagy a gyakorlatilag bármilyen árnyalatú, többrétegben felvitt festett réteg. Böngéssze tovább weblapunkat és mindegyikről talál bővebb ismertetőt, illetve képeket.

Ha bármely termékünk felkeltette érdeklődését, keressen minket bátran! Kollégáink minden termékünket szívesen megmutatják működés közben is bemutatótermeinkben, ahol ötletekkel, tanácsokkal is ellátják.

vissza