Miért érdemes az MDF beltéri ajtót választani?

2019.01.06.

Miért érdemes az MDF beltéri ajtót választani?

Mai fogyasztói társadalmunk egyik alappillére, hogy a vásárlók azt kapják a nehezen megszerzett pénzükért, ami az igényeiknek, speciális ízlésüknek legjobban megfelel. Ez természetes és elvárt jelenség, életünk minden területére beteszi a lábát, és nincs másképp a nyílászárók, épületasztalos-termékek piacán sem.

A jó áru felemelkedik a nép vállán, amíg az elavult, esetleg változásra képtelen ott marad a múltban, ahová ragadt. Ezen a vonalon elindulva található meg az ipar innovációjának egyik élharcosa, az MDF beltéri ajtó, amely kis idő alatt, hatalmas vásárlói bázisra tett szert.

Ebben a cikkben ennek okára próbálunk választ találni, ez pedig közel sem annyira nehéz feladat, mint hinnénk. A példákhoz, összehasonlítási alapunkként a hagyományos, tömörfából készült nyílászárók szolgálnak, az MDF (közepes sűrűségű forgácslap) anyaggal szemben.

Kezdjük talán a legnyilvánvalóbbal: melyik az olcsóbb? Ahhoz, hogy erre kielégítő választ kapjunk, le kell fektetnünk pár alapszabályt. Az első ilyen, hogy azonos minőségű termékeket vetünk össze mindkét típusból, több szempontot is megvizsgálva. Ha pedig innen indulunk, az MDF beltéri ajtó azonnal győzedelmeskedik. A fa egyszerűen képtelen ugyanannyiért ugyanolyan minőséggel szolgálni.

Emellett, az MDF, mint mesterséges, tökéletesített faanyag, kiküszöböli a természetes fa rengeteg egyébként javíthatatlan gyengeségét: nem vetemedik, ellenállóbb, sűrűbb, homogén, így megmunkálása egyszerű, precíz, és gyors.

De ez még nem minden. A „fa jobban néz ki”, mondhatnánk, de nem lenne igazunk. Az MDF beltéri ajtó számtalan lehetőséget kínál arra, hogy az ember a saját egyéniségének, tetszésének, ízlésének megfelelőt találhasson.

A konkrét típustól függően több mint hatvan féle szín és mintázat vár ránk, a faerezetet utánzó laminátumtól egészen a modern tónusokig. Ha a festett kivitelt favorizáljuk, az egész RAL színskála a nyakunkba szakad, olyan árnyalatokat ajánlva, amit csak meg tudunk álmodni.

Látható, hogy rendkívül forradalmi, modern termékkel állunk szemben, ami a jövőben is csak előrébb tör majd. A kérdés már csak az, hogy ön vágyik e arra, hogy a jövő egy ilyen szelete díszítse otthonát.

vissza