Milyenek a jó beltéri ajtók?

2014.02.11.

Milyenek a jó beltéri ajtók?

Milyenek az igazán jó beltéri ajtók?
Ha egy csillogó ékszerre azt mondjuk: öltöztet, akkor a beltéri ajtók esetében a legmegfelelőbb szó talán ez: lakberendeznek. Ahogy egyik helységből a másikba haladunk, talán el sem jut a tudatunkig, hogy ehhez egy ajtó segítségét vettük igénybe. Nagyon sok lakásnak szinte észrevétlenek, jellegtelenek a nyílászárói.

Néhány évtizeddel ezelőtt még igencsak szegényes volt a magyarországi lakások belső dizájnja. Ez természetesen a beltéri ajtókra is vonatkozott. Csúnya és rosszul funkcionáló tucattermékek voltak ezek, melyeket nagyon kevés cég gyártott. Nem is csoda, hogy a piaci verseny hiánya elkényelmesítette a gyártókat, a lakástulajdonosok pedig nem ismerhették meg a belső tér egyedivé varázslásának örömét.

Ez a helyzet ma már gyökeres változáson ment keresztül. Az egyenlakások, szinte teljesen hasonló belsejű családi házak ideje lejárt, és helyükbe léptek az egyedien, ízlésesen berendezett otthonok. Nézzen körbe lakásában, és értékelje át a látottakat. Fordítson kiemelt figyelmet a beltéri ajtók küllemére, hasznos- avagy haszontalanságára. Már nem is elégedett velük annyira? Ezen könnyen segíthetünk!

A tökéletes beltéri ajtók ismérvei

  • Mind színében, mind formájában illeszkedik a lakás belső világához, harmonizál a bútorokkal és a dekorációs elemekkel.
  • Kifogástalan térelválasztóként funkcionál. Oldalait festhetjük különböző színűre is, így mindkét elválasztott helyiséggel megmarad az összhang.
  • Fontos, hogy a beltéri ajtók strapabírók legyenek, és ne menjenek tönkre néhány hónap alatt. Különösen nagy gonddal válasszuk ki a terméket akkor, ha a család tagjai által sűrűn látogatott helyiségeket szeretnénk vele elválasztani. Ha azt szeretné, hogy az ajtó zajszűrőként is funkcionáljon, érdemes tömörebb anyagot választani.
  • A kiegészítők se maradjanak ki. A beltéri ajtók szerves tartozékai a kilincsek, az üvegezések, valamint a fa- és fémrátétek is. Ügyeljen minden apró részletre, mert ezek összessége alkot majd kerek egészet!

Ha a helymegtakarítás is fontos

Sokan találják szembe magukat azzal a problémával, hogy a nyitott beltéri ajtók egyszerűen túl sok helyet foglalnak. Ha úgy érezzük, hogy akadályoz minket a mozgásban, létezik erre egy nagyon egyszerű megoldás: a beltéri tolóajtó. Legyen ez falban vagy fal előtt futó, egy- vagy kétszárnyú, praktikusan oldhatjuk meg vele a térelválasztást.

A tolóajtó rendelkezik egy óriási előnnyel: nem vesz el területet a térből, így nem csökkenti az amúgy is szűkösen rendelkezésre álló belteret.

A jó beltéri ajtók tehát elválasztanak, de egyben össze is kötnek. Formája és színvilága tökéletesen illeszkedik az adott helyiség hangulatához, harmonizál a berendezési tárgyakkal. Tartós és kopásálló, hogy hosszú évekig igazi dísze lehessen a lakásnak.

Dobja fel a látványt egy szép üveggel!

Szereti a nagy és világos tereket? Ebben az esetben érdemes az üveges beltéri ajtók közül választania. Az általunk használt üvegeket speciális vasalatokkal látjuk el, így drámai mértékben nő a teherbírásuk, és hatékony védelmet nyújtanak a külső behatások ellen.

Egyedi mintázatot szeretne az ajtóüvegre? Természetesen megoldható! Hozza el kedvenc mintáját, mi megmunkáljuk, és máris dicsekedhet vendégeinek az egyedi üvegmintával ellátott beltéri ajtajával.

Sokféle változatban

A Tisza Ajtó Kft. repertoárjában a minimáldizájnos furnér ajtóktól a CPL beltéri ajtókig minden típus megtalálható. Legyen szó alacsonyabb árfekvésű dekorfóliás, vagy modernebb krómcsíkos változatokról, nálunk megtalálja, amit keres.

vissza