Néha bezárul egy ajtó mögöttünk

2018.01.28.

Néha bezárul egy ajtó mögöttünk

Életünk vélt vagy valós fordulópontjain jogosan érezhetjük úgy, hogy egy szakasz a végéhez érkezett, és valami új kezdődik. Ilyenkor friss lendülettel vágunk bele az ismeretlenbe, s abban bízunk, hogy több tévedés már nem fordul elő velünk. Erre a friss lendületre és egy adag megfontoltságra van szüksége az embernek akkor is, ha nyílászárót cserél lakásában. Pedig az egész olyan egyszerűnek látszik, nem?

Csupán annyi a teendőnk, hogy leülünk a számítógép elé a munkahelyen, vagy otthon egy bögre kávéval a kezünkben, beütjük a kívánt keresőszót, és máris több ezer találat ugrik elénk olyan cégekkel kapcsolatban, amelyek ajtó gyártásával, forgalmazásával, vagy éppen szerelésével foglalkoznak. Nagy eséllyel találunk közöttük egy-két olyan céget is, mely lakóhelyünkön működik, így könnyebbé téve a választást, igaz a lehetőségeinket is leszűkítheti egy kicsit.

Optimális esetben egy jól működő céghez kerülünk, mint amilyennek mi is tartjuk magunkat, ahol hozzáértő szakemberek dolgoznak, legyen szó akár a gyártásról, akár a bemutatóteremben dolgozó, a leendő vásárlóval először szóba álló ügyfélszolgálati munkatársakról. Ebben az esetben szinte biztos, hogy a vásárló által kinézett beltéri ajtó bekerül a virtuális kosárba, s a gyártást követően a vevő lakásában megtörténik a beszerelés is.

Kevésbé szerencsés esetben vagy egy szűkebb termékpalettából választhat a vevő, vagy egy másik, távolabbi cégtől kell megrendelnie az interneten kinézett nyílászárót. Mindkét eset kompromisszumokra kényszerítheti a vásárlót. A kompromisszum sem az eladó, sem a vásárló szempontjából nem kívánatos, ezért cégünk igyekszik vevőink minden igényét kielégíteni.

Ma már minden általunk forgalmazott ajtó utólag szerelhető tokkal kerül beépítésre, így elkerülhető a felesleges kopácsolás, koszolás, valamint a helyreállítási munkálatok is elhagyhatóak. Érdemes tehát szerelhető tokot választani, gondolván a távoli jövőre is, amikor talán már nem mi, hanem valamely leszármazottunk fogja úgy gondolni, hogy ez már nem jó, kellene egy újabb, szebb, divatosabb modell.

Ha szerencsések vagyunk, még mi is bekopoghatunk hozzájuk megnézni a cseredarabot, de ha az ajtó már végleg bezárult mögöttünk, akkor nem tudjuk meg, milyen modellt választottak.

vissza