Színt visz otthonába a festett MDF beltéri ajtó

2017.07.16.

Színt visz otthonába a festett MDF beltéri ajtó

Nyílászáróink világa már önmagában is rendkívül változatos: legyen az régi, új, műanyag, vagy üvegezett, az ajtó meghatározhatja egy-egy helység hangulatát. Egy fénnyel teli, színkavalkádban úszó szobában pedig van, hogy nem mutat olyan jól a fa, mely inkább klasszikus vonalvezetést képviseli. Ehelyett a modern típusokat egyre gyakrabban festve kérik a vásárlók, ami amellett, hogy jól mutat, olykor pénzt is spórolhatnak vele.

A legmodernebb anyagokat felhasználó festett MDF beltéri ajtó meghatározó szereplővé vált a nyílászárók piacán, hála kedvező árának, és tartós, esztétikus szerkezetének. Ezt annak köszönheti, hogy a nevében is szereplő anyag szinte minden tekintetben tökéletes helyettesítője a fának, viszont emellett könnyen előállítható és formálható.

Erre kerül fel a porfesték, melynek színét természetesen kedvünkre szabhatjuk. A legnépszerűbbek manapság a fehér, illetve a világosabb színek, mert ezeket könnyebb és olcsóbb kikeverni, valamint nem is szükséges őket annyi rétegben felvinni, mint sötétebb társaikat. Innentől kezdve nem kell tartanunk attól, hogy a felvitt réteg elszíneződik, megrepedezik, vagy komolyabban sérti az idő vasfoga, vagy akár az emberi cselekedet.

Amennyiben festett MDF beltéri ajtó mellett döntünk további lehetőségeket is találunk. Ahogy fentebb is említettem, lapja igen sokféleképpen testre szabható. A különböző mintákat marógépekkel vésik bele, így ezerféle minta közül választhatunk a katalógusok lapjai közt. Amiatt sem kell, hogy forrjon a fejünk, hogy esetleg nem férne be a helyére. A modern eljárásoknak köszönhetően ezeket a termékeket nem szükséges a falba beépítenünk, és akár 32 cm vastag tokokkal is elláthatják őket, mely utólag a falra szerelhető és állítható.

A festett MDF beltéri ajtó megannyi lehetőséget rejt magában, hogy gyökeresen megváltoztassa lakása kinézetét. Ha színt akar vinni otthonába, és ezáltal az életébe, gondoljon arra, hogy ebben ezek a termékek nagy segítségére lehetnek. Ha valami különlegesre vágyik, biztosan talál magának valót rendkívüli kínálatunk között!

vissza