Üveges beltéri ajtó a változatosság kedvelőinek

2017.10.05.

Üveges beltéri ajtó a változatosság kedvelőinek

Nézzen az a konyhába, az előtérbe vagy akár a nappaliba, egy üveges beltéri ajtó bármely helységet képes feldobni, és még rendkívül praktikus is. Persze anyagok és méretek tekintetében lehetőségeink között nem mindig találunk üveget. Kíváncsi, hogy miért is érdemes effélével díszítenie otthonát? Milyen típusok között válogathat, ha ilyenre vágyik? Megmutatjuk!

Egy üveges beltéri ajtó igen szép dísze lehet bármilyen lakóépületnek. Fénnyel árasztja el a szobát, és nyitottabbá teszi a helyiségeket. Sokféle módon biztosítja az átláthatóságot, hisz rengeteg féle üveg létezik, ami remek választás lehet erre a célra: van teljesen áttetsző, tiszta üveg, tejüveg, illetve mintás és színes darabok is. Azt is eldönthetjük, hogy mekkora felület legyen áttetsző. Katalógusokban sok előre elkészített dizájnt találhatunk, melyek tartalmaznak üveget.

Amennyiben ezek nem nyerik el tetszését, egyedi tervet is készíthet, melyet mi megvalósítunk. Igazi különlegesség az edzett üveg betét, ami annyit tesz, hogy a termék teljes szélességében vagy akár hosszúságában üveg helyezkedik el a két laminált farész közt. Ezzel igazán modern és látványos külsőt kölcsönözhetünk a helységnek.

Mi szabhat határt képzelőerőnknek? Az üveges beltéri ajtó típusa. A manapság leggyakrabban használt anyag ebben az iparágban az MDF, mely a legköltséghatékonyabb és legkönnyebben testre szabható megoldás is egyben. MDF nyílászáró is sokféle létezik. A különféle változatok között a legnagyobb különbség persze a külső felület, eközben viszont ez a minőséget és a gyártási eljárást is meghatározza.

A dekor a legolcsóbb fajta, mely elérhető üveggel, viszont csak előre elkészítettet választhatunk. Edzett üveggel sem láthatjuk el, mert a valamivel vékonyabb ajtólap ezt nem bírná el, így igen rövid életű lenne. Természetesen ez nem probléma, ha ilyen különlegességekre nincs szükségünk. Ha egyedibbé akarjuk tenni otthonunkat, a CPL, vákuumfóliás és festett termékek már megfelelnek minden követelménynek és szinte korlátlanul variálhatók.

Természetesen nem kell csak áttetszőségben gondolkodnunk. Egyéb választási lehetőségeink is vannak, ha a lakás díszévé szeretnénk tenni ezen térelválasztóinkat. A krómcsík is remek modern hatást kölcsönöz. Rendkívüli látvány tud lenni az intarziás minta is, igaz ez csak a CPL esetén érhető el. A méreteket általában csak szükség esetén szoktuk változtatni, de fontos kiemelni, hogy ezen a téren is nagy szabadságot kapunk. A sztenderd 90-100x210 cm fölé is mehetünk bőven, ha erre van igényünk.

Az üveges beltéri ajtó szépsége mellett praktikussága sem becsülhető alá. Sokkal ritkábban tudnak váratlanul kopogtatni magányos pillanatainkban, és nem kell nyitva tartani ahhoz, hogy lássuk, hogy valaki a szomszéd szobában matat. Ha nem tűnik ez olyan lényeges dolognak, higgye el, ez sokaknak megnyugtató lehet.

Mint azt ön is látja, az üveges beltéri ajtó több, mint egy egyszerű fadarab, mely közlekedésünket biztosítja. Igazi dísze lehet otthonunknak, ha eleresztjük a fantáziánkat, és egy rendkívül tetszetős bútor is kapunk. Nagymértékben befolyásolja a beltér hangulatát akár egy hagyományosabb, akár modernebb összhatást szeretnénk kelteni vele.

Cseppet sem elhanyagolható a nyílászárók kérdése azoknak, akik szeretnék saját szájízüknek megfelelően otthonosabbá varázsolni a lakást. Remélem ez után a rövid összefoglaló után az ön fejében is megjelentek a szebbnél szebb szobák képei, melyek fontos eleme maga a bejárat. Amennyiben a részletekre kíváncsi, keresse fel az értékesítőinket, vagy akár kérjen árajánlatot a honlapon keresztül.

vissza