Beltéri toló ajtók

Igen kedvelt ajtótípusok közé sorolhatjuk a beltéri tolóajtókat, hisz az igényes és esztétikus megjelenés mellett a helymegtakarítás és praktikusság is meghatározó szempont a választásuk során. Nincs elegendő hely a lakásban, kinyitott állapotban az ajtó rátakar egy bútorra? A normál beltéri ajtók nyitott állapotban viszonylag sok helyet foglalnak el a lakótérből, így szűkíthetik hasznos tereinket.

Meglehet, hogy a fürdőszobába befelé nyíló ajtót szeretnénk, de a kád vagy a mosdó miatt egyszerűen nincs ehhez elegendő hely. Megoldás lehet erre is a toló ajtó, mert a térből nem vesz el területet. Az ajánlatunk a probléma feloldására egy, az Ön igényeihez kialakított fal előtt vagy falban futó beltéri toló ajtó.

Amennyiben választása falban futó tolóajtóra esik, akkor már az építkezés során oda kell figyelni a megfelelő hely kialakításra. Ez készülhet gipszkartonból, tégla falazatból, illetve a kereskedelmi forgalomban beszerezhető, speciálisan erre a célra kifejlesztett tolóajtó fogadó szerkezetet is alkalmazhat.

A Tisza Ajtó Kft. tolóajtói falban vagy fal előtt futó változatban, egy vagy kétszárnyú kivitelben is készülhetnek. Az alumínium sínek és a teflonos görgők biztosítják a beltéri ajtó nesztelen mozgását. Tolóajtóink laminált vagy festett kivitelben is rendelhetőek, az Ön elképzeléseinek megfelelő egyedi méretekben és kialakítással.

 

FALSÍKON FUTÓ TOLÓ AJTÓK

Nagy előnye a falsíkon futó toló beltéri ajtó kiviteleknek, hogy bárhová felszerelhetőek, ezért kőműves munkára nem kell költeni. A sín a felső burkolatban helyezkedik el, így nincs szükség a földre helyezett vezető sínre.

Alap esetben a tolóajtók tok nélkül készülnek, mivel nincs rá szükség a működéshez. Külön kérésre tok is készíthető hozzájuk. Ezeken felül, amennyiben zárhatóvá is szeretnék tenni a helyiséget, ezt egy kampós zár segítségével tudjuk megoldani.

Wenge fal síkja előtt futó beltéri tolóajtó

Fal síjka előtt futó tolóajtó

Fehér fal síkja előtt futó toló ajtó

Fal síkja előtt futó toló ajtó

Bükk fal síkja előtt futó beltéri toló ajtó tokkal

Fal síkja előtt futó tolóajtó tokkal

 

FALBA REJTETT TOLÓ AJTÓK

Egy praktikus és elegáns megoldás lehet a falban futó toló beltéri ajtó elhelyezése lakásunkban. Ez esetben a sín nem látható, az egy annak kialakított résben fut rejtve.

Ezen beltéri ajtók beépítésénél egy Eclisse márkájú keretszerkezetet használunk, melyeket gipszkartonnal borított vagy vakolt kivitelezéssel építúnk be. Rendelhető tokkal is, a falnyílás körbeburolásával.

Fehér festett fal síkjában futó beltéri toló ajtó tokkal

Falba rejtett toló ajtó tokkal

Fehér festett fal síkjában futó beltéri kétszárnyú toló ajtó tokkal

Falba rejtett kétszárnyú tolóajtó tokkal

 

A TOLÓ AJTÓK SZERKEZETI FELÉPÍTÉSE

Az toló ajtó egy megfelelően kialakított felső sínen fut, alul egyetlen kis vezető nyelvecske van elhelyezve, ami az esztétikai hatást nem rontván gyakorlatilag láthatatlan.

Falban futó tolóajtóinkhoz a világszerte ismert és elismert ECLISSE vasalatot használunk. Ezt a vasalatot több, mint negyed évszázada fejlesztik és gyártják. Ez a tapasztalat biztosítja a toló beltéri ajtók hosszú távú zökkenőmentes működését. Az ECLISSE garantált minőség és technológia, kopásállósága verhetetlen a piacon.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a több mint 20 féle szabadalom, ami a cég dinamikus fejlődését igazolja. Ezek közül az egyik például a beltéri ajtó alatti tépőprofil, ami arra szolgál, hogy a beszerelés során keletkezett esetleges magasságbeli eltéréseket korrigáljuk vele. Másik az esztétikusan kialakított illesztőprofil, ami megfelelő helyzetben tartja a toló ajtó tokszerkezetét, kiküszöbölve a szerkezet deformációját.

 

MIBEN NYÚJT TÖBBET AZ ECLISSE?

Versenytársaikhoz képest kb. 30%-al több vasalatot használnak fel a gyártás során, biztosítva a tolóajtók megfelelő működését, hosszú élettartamát.

Akiknek a kényelemnek ezen formája még mindig nem elég, azok figyelmébe ajánljuk az ECLISSE által elsőként piacra dobott motorizált tolóajtó készletet. Ez tartalmazza a szinkronmozgatót (ami elvégzi az ajtólapok szinkronmozgását), a korrózió és hőhatás elleni védelmet, valamint az összeszerelhető gipszkarton elemeket is.

És ez még nem minden! Ha íves tolóajtó szerkezetet szeretne vásárolni, az ECLISSE a piacon az első számú cég, aki egy vagy két középen szétnyíló íves ajtószárnyat képes elrejteni a vásárlók elképzeléséhez, igényeihez igazodva.

 

A TOLÓ AJTÓ A MUNKAFOLYAMATOK MELY FÁZISÁBAN KERÜL BEÉPÍTÉSRE?

Az ECLISSE toló ajtók beépítése egyszerű, így a beépítés nem akadályozza meg a többi munkafolyamatot. Ha már meglévő téglafalról beszélünk, akkor fontos szempont, hogy miután eltávolítottuk az előző nyíló ajtót, egy erre alkalmas célszerszámmal el kell távolítani a felesleges falrészeket, ahová a vakolható tolóajtó szerkezeti tokprofil fog bekerülni. Ezután egy áthidalóval beépítjük a profilt, majd a teljes falrészt bevakoljuk és lefestjük. Következő lépés a rejtett tolóajtó felhelyezése az ajtókeretekkel együtt.

Amennyiben nem szeretné a falat megbontani, vagy nem lehetséges a falnyílás növelése, akkor a meglévő falunkra rá lehet helyezni egy gipszkartonba rejtett tolóajtó szerkezetet.

 

Árajánlatot kérek                          Ingyenes felmérést kérek

 

A toló beltéri ajtó kínálatunkat megtekintheti és kipróbálhatja bemutatótermeinkben:

4028 Debrecen, Laktanya utca 8. Telefon: +36 52 537 158, mobil: +36 30 278 8844

1135 Budapest, Tatai utca 50. Telefon: +36 30 321 3901