A festett MDF ajtó szépségei

2018.04.08.

A festett MDF ajtó szépségei

A köztudatban mind a mai napig elég nagy homály fedi a festett MDF ajtó nevű terméket. Hogy miért? Jó kérdés, hiszen ugyanolyan nyílászáró, mint bármely más társa. A neve eléggé beszédes, bár leginkább a felhasznált anyag cseng ismeretlenül az embernek. Ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, először azt kell megismernünk, hiszen a megfelelő alapok nélkül se lehet házat építeni.

A festett MDF ajtó alapjául szolgáló anyag természetesen nem más, mint az MDF, aminek jelentése (Medium-density fibreboard), közepes sűrűségű farostlemez. Azért is számít remek fejlesztésnek ez az anyag, mivel ugyanolyan minőség érhető el vele, mint a fából készült nyílászárók esetében. De mivel anyagilag azok megterhelőek sokak számára, ez a tökéletes választás.

Az MDF ráadásul megkerüli a fa hibáit, nincs benne feszültség. Apróra összemorzsolt faőrleményt kevernek össze sűrű műgyantával és kész is az alap. Mivel tömör beltéri ajtóként túl nagy lenne a fajsúlya, így belsejét faforgáccsal vagy papíráccsal töltik ki. Azonban, mit is lehet még tudni a festett MDF ajtó egyszerű, de mégis mesés termékeiről?

Szinte bárhol használhatóak ezek a belső nyílászárók. Készítése úgy zajlik, hogy kezdetben a felületet alapozzák, majd jó alaposan lecsiszolják. Ezt követően jön a festés, amit annyi rétegben visznek fel, ameddig úgy nem látják a hozzáértő szemek, hogy már nem szükséges újabb réteg. A megfelelő állapot érdekében, külön festőkamrában végzik el a műveletet, porfújóval.

Az alapvető szín sokak számára a fehéret jelenti, a festék pedig kiváló minőségű, így azok akik amiatt aggódnak, hogy a felület besárgulna, nem kell félniük. Emellett, ha éppenséggel pont, hogy elege van a fehérből, a RAL-skála bármely színét választhatja, mint például: a galambszürke, mohazöld, dáliasárga, rozé, málnapiros, tündérszürke vagy éppen a sötét gyöngyfehér. Bármilyen szín kikeverhető.

A színek mellett érdemes még a mintákról is szót említeni: lehetősége van különböző marásmintákat is kérnie. Jelenleg több, mint 100 féle minta elérhető, amit bármikor megnézhet, amennyiben meglátogat minket. A minták mellett krómcsíkkal is feldobhatja vadonatúj nyílászáróját.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne még, legyen az a korábban említett termékkel kapcsolatosan vagy éppen műanyag ablak témában, keressen fel minket bizalommal.

vissza