CPL ajtó, a vásárlók kedvence

2017.06.04.

CPL ajtó, a vásárlók kedvence

Ahogy fogyasztói társadalom fejlődik, a piacok kitágulnak, és az anyagi helyzet javul, az embereknek már nem kell beérnie azzal, amit a vállalatok eléjük tesznek: a személyes választás és a személyiség abszolút előtérbe került, ez pedig fejlődésre kényszerítette a gyártókat is.

Ennek egyik hozománya az asztalosipar egyik legfrissebb, és legnépszerűbb terméke, az MDF beltéri ajtó, amely rengeteg lehetőséget kínál a vásárlók számára. A termékek sokféle felülettel rendelhetők, az egyik és egyben a legnépszerűbb, a CPL felület. Mára ez a típus rendkívül elterjedt, és közkedvelt lett, talán az MDF ajtók egyik legnépszerűbb alosztályáról van szó, de mit is takar az a CPL? Mi az, hogyan készül, és mit keres a nyílászárómon?

Elsősorban elmondhatjuk, hogy a CPL egy fólia, amely melamin-akril anyagból készül, és rendkívül jó ütés és kopásállóságot biztosít. Rengeteg, több mint hatvan színben és mintázattal elérhető, a legnépszerűbb fa erezetű kivitelektől a kevésbé ismertekig. A technológia fejlettsége miatt, intarziás kinézet is megoldható, a felület egyhangúsága pedig krómcsíkkal is megtörhető.

De mi is az, amit lefednek vele? Itt kanyarodunk vissza ahhoz a bizonyos mozaikszóhoz: MDF, vagyis Medium Density Fibrebord (közepes sűrűségű farostlemez). Ez egy mesterséges faanyag, amit természetes fa őrleményéből és műgyantából készítenek, előnye pedig, hogy kiküszöböli a fa egyenetlen szerkezetéből adódó természetes gyengeségét. Emiatt hamar nagy szerepet kapott mind a bútorok, mind a nyílászáról gyártásában.

Ez az anyag alkotja a lap és a tok szerkezetét is, habár a lap esetében nem ez az egyetlen elem: a keret belseje nem üres, tartás biztosító elemek vannak benne, vagy papírrács, vagy lyukfúrt faforgácslap, illetve styrofoam betét formájában. Erre érkezik egy vastagabb lemez, ami az ajtólapunk arca lesz, amint rákerül a CPL fólia. Ez a lemez elég vastag ahhoz, hogy marásmintákat fogadhasson, így azok választására is van lehetőség.

Nem titok, az sem, mi a népszerűségének végső, legfőbb oka: ez a típus kínálja a legjobb ár-érték arányt a piacon, emiatt sokan emlegetik a nyílászárók arany középútjaként. Ha esetleg úgy gondolja, ön is szeretné, ha egy ilyen termék lépne az életébe, ne habozzon! Keressen minket bátran!

vissza