Kedvező árú és modern nyílászáró: a fóliás beltéri ajtó

2017.07.13.

Kedvező árú és modern nyílászáró: a fóliás beltéri ajtó

Egy jó minőségű bevonat nyílászáróinkon nagyon sokat jelent. Nem is hinnénk, mennyire meghatározzák manapság a választásunkat. A legtöbb MDF termék erről kapja típusának a nevét. A fóliás beltéri ajtó a legelterjedtebb, és szinte mindenki számára a legtöbb lehetőséget hordozza magában. Lássuk, melyek is ezek.

Többféle fóliás beltéri ajtó is létezik. A CPL az egyik leggyakoribb darab, mely melamin akril réteggel rendelkezik, ezáltal nehezen sérül, és sok évig ugyanolyan esztétikus marad, mint újkorában. Ezen termékek papírrács vagy farost belsővel rendelkeznek, amit két MDF lap fed. Erre kerül rá a fólia, ami rendkívül változatos lehet.

A vákuumfóliás a másik, valamivel drágább megoldás, mely már styrofoam belsővel van ellátva, melynek köszönhetően igen könnyű, és valamivel jobb a hőszigetelő képessége is. Ezek gyártásakor - ahogy nevük is utal rá, a fóliát vákuummal helyezik fel a felületre teljesen gyűrődésmentesen.

Ezen típusok nagy előnye az árukon kívül a testreszabhatóságuk. Az MDF könnyen alakítható, ezért temérdek előre gyártott dizájnal találkozhatunk különféle gyártóktól. Vághatnak bele mintákat, krómcsíkkal díszíthetik, üvegberakással tehetik átláthatóbbá, vagy CPL esetén a minta erezetét is változtatják, intarziás felületet hozva létre.

Ha mégsem tennénk le voksunkat egyik kész látványterv mellett sem, akár magunk is igényeinkre szabhatjuk. Marathatunk bele bármilyen rajzot, vagy az imént felsorolt opciókkal hozhatjuk létre álmaink térelválasztóit. Természetesen szellőzőnyílás, vagy épp hőszigetelő betét is választásaink közé tartozik, bármilyen funkciónak eleget téve.

Egyvalami biztos: a fóliás beltéri ajtó mindenkinek remek választás. A modern anyagai miatt olcsó, mégis strapabíró, és emellett kedvünkre formálható darabok ezek. A technológiának köszönhetően még könnyebben és gyorsabban is felszerelhetők. Bárhol remekül mutatnak, és igazi fa hatását keltik, ezért gyakorlatilag semmilyen hátrányuk nincs a természetes anyagból készültekkel szemben.

vissza